DekorasyonEvde hangi çiçekleri yetiştirmeli?

Evde hangi çiçekleri yetiştirmeli?

29.04.2021 - 17:12 | Son Güncellenme:

Evinizi aydınlatmak ve güzelleştirmek için bitkilerden daha iyi ne olabilir? İç mekânda çiçek yetiştirmek basittir. Ama yine de bazı tüyoları bilmek gerekir. Her odanın kendi çiçeği vardır ve her çiçeğin kendine has bakımı…

Evde hangi çiçekleri yetiştirmeli

Doğanın bir parçası olduğunuzu ve onun sevgi dolu bağını yanı başınızda hissetmenin en kolay ve güzel yollarından bir tanesi de çiçek bakmaktır. Çiçeklerinizin uzun yıllar boyunca canlı kalmalarını, büyümelerini ve çiçek açmalarını istemez misiniz? En başından ele alalım istedik… İç mekan çiçekleri nasıl yetiştirilir, hangi mekanda hangi tür gelişir? 

Haberin Devamı

Evde hangi çiçekleri yetiştirmeli

 

HER ODAYA FARKLI İÇ MEKÂN ÇİÇEKLERİ

Tüm iç mekân çiçekleri birbirinden farklıdır.  Her bir çiçekte farklı bir özelliği sevebilir, farklı bir yönünüzü o çiçekle yansıtabilirsiniz. Mutfak ve banyo gibi nemli ortamlar antoryum için mükemmel yerlerdir. Sümbül veya Spathiphyllum gibi güzel kokulu çiçekleri odanıza yerleştirerek mutlu olabilir veya koridorunuzda kullanarak tüm eve yayılmasını sağlayabilirsiniz.

 

İÇ MEKÂN ÇİÇEKLERİ NASIL YETİŞTİRİLİR?

İç mekân çiçeklerinizi doğrudan güneş ışığına maruz bırakmadan pencerenin yanına yerleştirin. Kışın, eğer kaloriferler çiçekleri kurutuyorsa, çiçekleri bir sprey şişesiyle düzenli olarak nemlendirdiğinizden emin olun. İdeal olarak, çiçekli bitkiler gece ve gündüz 2 ° C veya 3 ° C’lik bir sıcaklık farkından faydalanmayı severler.

Haberin Devamı

 

İÇ MEKÂNDA ÇİÇEK YETİŞTİRME TEKNİKLERİ

İç mekân çiçekleri, türlere bağlı olarak saksıda, soğanlı bir vazoda veya çakıl üzerinde büyüyebilir. Saksı çiçeklerinde önemli olan, alt tabaka kuruduğunda sulamayı hatırlamak gerekliliğidir. Soğanlı vazolarda, soğanın asla suyla doğrudan temas etmemesine dikkat edin. Çiçeği güneşe koymadan önce altı santimetrelik bir filiz görünene kadar 10-13 ° C’de karanlıkta bırakın. Bu teknik sümbül için tavsiye edilir. Çakıl üzerinde iç mekân çiçekleri yetiştirmek, evinize Japon bir hava katacaktır. Tencerenin dibine 6 santimetre kalın çakıl koyun, örneğin nasturtium soğanlarını yerleştirin ve tabanına saf su dökün. İlk filizlenme gerçekleşirken çiçeklerinizi güneşten izole edin.