Dekorasyon Bu Ev 12,568 Metrekare: Biltmore Malikanesi

Bu Ev 12,568 Metrekare: Biltmore Malikanesi

Son Güncellenme:

.

Bu Ev 12,568 Metrekare: Biltmore Malikanesi

Size şimdiye kadar gösterdiğimiz küçük evlerin bir tarzı, güzelliği ve minnoşluğu var ancak büyük evlerin ihtişamını unutmak olmaz. Şimdi sizinle tanıştıracağımız bu malikane Amerika'nın en büyük evlerinden bir tanesi. Hatta en büyüğü. 12,568 metrekarelik yaşama alanı olan bu malikanenin detaylarına artık girebiliriz. Kuzey Carolina'da yer alan bu malikane hem otel olarak kullanılıyor hem de aynı zamanda bir müze gibi kurgulanmış. Aynı zamanda özel davetlerde, düğünlerde de tercih edilen mekanlardan. 1889 yılında yapımına başlanan ve 1895 yılında biten malikane George Washington Vanderbilt II tarafından yaptırılmış ve hala Vanderbilt ailesine aitmiş.

Haberin Devamı

Bu Ev 12,568 Metrekare: Biltmore Malikanesi

Malikanenin yapılma hikayesi ise biraz farklı. Amerika'nın ünlü iş adamlarından William Henry Vanderbilt'in oğlu George Kuzey Carolina'ya annesi ile birlikte sık sık ziyaretlerde bulunmaya başlamış ve manzarayı o kadar çok sevmiş ki kendi deyimiyle "küçük dağ kaçamağı" olsun diye bu malikaneyi yaptırmaya karar vermiş. Malikanenin büyüklüğü ve yapı ihtiyaçlarını karşılamak adına bir fabrika kurmak zorunda kalan Vanderbilt ailesinin bu fabrikasında günde 32.000 tane tuğla üretilmeye başlamış. Binanın yapımında toplamda 1.000 işçi, 60 da duvar ustası çalışmış. George Bey evin tamamlanmasından sonra dünyanın farklı noktalarında pahası oldukça yüksek olan binlerce eşya getirtmiş. Doğal olarak malikanenin açılışı devasa bir parti ile kutlanmış ve o dönemin en zenginleri bu davette yerini almış.

Haberin Devamı

Bu Ev 12,568 Metrekare: Biltmore Malikanesi

Mimarisine geldiğimizde ise bizi bambaşka güzellikler bekliyor. Malikanenin mimarı adıyla nam salmış Richard Morris Hunt. Daha önce pek çok şatovari yapılar tasarlayarak ilgileri üzerine çeken Hunt, giriş katı ile birlikte 5 katlı planladığı bu malikanede ustalığını konuşturmuş. Evi biraz daha yakından incelediğimizde ise katlarla ilgili harika bilgiler mevcut. Giriş katında 265 tonluk bir havuz mevcut. Aynı zamanda bu katta bowling salonu ve spor salonu da var. Tabii ki malikane bu kadar büyük olunca var olması gereken mutfaklar da ayrılıyor. Ana mutfak, hamur işleri mutfağı, et mutfağı, mutfak dolapları odası, çalışanların yemek odası, çamaşırhane ve çalışanların yatak odaları bu katta.

Bu Ev 12,568 Metrekare: Biltmore Malikanesi

Evin birinci katında 33 yatak odası, 43 banyo, 65 şömine dahil olmak üzere toplamda 250 adet oda mevcut. Bu alan aynı zamanda malikanenin en gösterişli katlarından bir tanesi. Özel olarak hazırlanmış eserlerden, dünyanın farklı noktalarından getirilmiş sanat eserlerine kadar her şey bu katta. İkinci kata çıkmak istediğinizde sizi karşılayan 102 adımlık dönen bir merdiven mevcut. Bu merdivenin üzerinde ise aydınlatma olarak 72 adet ampul bulunuyor. Karşılama alanı ve sanat galerisinin bulunduğu katta odaların isimleri Vanderbilt'in sevdiği sanatçılara ithafen konulmuş.

Haberin Devamı

Bu Ev 12,568 Metrekare: Biltmore Malikanesi

Üçüncü kattaki tüm odalar da sanatçı ya da tasarımcıların ismini alan odalara sahip. Dördüncü kat kadın çalışanlar için ayrılmış ve aynı zamanda bir gözlem odası da mevcut. Tabii ki bu kadar büyük evin kocaman da bir bahçesi var. 510 km2'lik bir bahçeden bahsediyoruz. Bu bahçe için çalışanların ne kadar sürede bahçeyi temizleyebileceği ise tam bir matematik sorusu.