DekorasyonBaker Street Soygunu Bölüm III

Baker Street Soygunu Bölüm III

Son Güncellenme:

.

Baker Street Soygunu Bölüm III

Milliyetemlak.com Saha Satış Müdürü Kıvanç Yılmaz sizin için yazıyor:

Sir John Fowler, Charles Walter Clark, 1863 yılında kullanıma açılan Londra Metrosu’nun mimarları. Bu arkadaşlar, o dar sokakların kaldıramayacağı, büyüyen ulaşım talebini fark eden Birleşik Krallık için çözümü, yer altında bulmuşlar ve ortaya çıkan şaheser, Dünya’nın ilk yeraltı tren yolu olmuş. O zamanlar daha Şangay metrosu yoktu ve 400 km uzunlukla dünyanın ayrıca en uzun metrosuydu. Şimdi Şangay’ın ardından 2. sırada. Bugün, günde yaklaşık 5 milyon yolcu taşıyor, Paris ve Moskova metrolarının ardından Avrupa’nın en kalabalık metrolarından biri. İşte bu metro ağının en önemli istasyonu, bizim ünlü soyguncuların ayağına kadar geleceğini, 1863 yılında açılışı yapılırken elbette bilmiyordu!

  1. Baker Street yakınlarında çalışmalar sürerken.

Sadece birkaç metre ötedeki, dünyanın ilk yeraltı istasyonundan, dünyanın ilk metrosuna binerek, Baker Street’ten, en Batıdaki son istasyon Watford’tan yeryüzüne çıkıp, WFC stadının yanındaki otoparktan arabasına atlayarak tekrar, Finsbury Park yakınlarındaki evine, ailesine geri döndü. Kimseye fark ettirmeden, çocuklarını uyandırmadan, payına düşen Sterlin’leri, bagajdan hiç çıkarmadan, üzerini, değiştirip, karısının yanına, sıcak yatağına uzandı, gün ağarmaya başlamıştı. Yaklaşık 3 saat sonra, karısıyla birlikte uyandı ve standart bir Pazar sabahı kahvaltısına başladılar.

Baker Street Soygunu Bölüm III

Baker Street soygunu gerçekleştiği gün Milliyet Gazetesi 1.sayfa haberlerinden birinde;“ Bir gecekondu için 100 bin TL” başlıklı yazıda, “çevreyoluna komşu kalan yaklaşık 180 gecekonduya 100 bin TL ödeneceği” bilgisi veriliyordu. Bugünün parasıyla 7,5 Milyon TL değerindeki bu soygun sonunda, kaç çevre yoluna komşu ev alabilirdiniz bunu hesaplamasını yapmak çevre yoluna komşu olmak isteyenlerin işi.Gelelim, bu dünyanın ilk yer altı istasyonunu kullanan yada sabaha karşı o meşhur Londra Otobüsleri’ne binerek, evlerine ve Pazar kahvaltılarına dönen bu sıradan insanların sonlarına.

Baker Street Soygunu Bölüm III

Anthony Gavin 38 yaşında fotoğrafçı, Thomas Stephens 35 yaşında araba satıcısı, Reginald Tucker 37 yaşında özel bir şirkette müdür ve Benjamin Wolte 36 yaşında moda tasarımları satıcısı. Bu adamların tek bir ortak yanı var, hepsi soygundan haberlerinin olmadığını söylüyor hatta yalvarıyorlar. Birbirlerini tanıdıklarına dair hiçbir kanıt yok, hatta tanımadıkları bile iddia edilmesi zor bir durum. Bu adamlar 12 şer yıl hapis yattılar, ancak hapisten çıktıklarında dahi hayatları çok da güzelleşmedi.Soygundan sonra, paralarla yakalanan 2 kişi, ( bunlardan birinin araba satıcısı olduğu açıktı ) nedeni belirsiz bir şekilde beraat etti, ya da ettirildi. Sonradan yapılan bir basın toplantısında, polis elebaşı suçlunun bir başka “araba satıcısı” olduğunu açıkladı. Gerçekte, bu soygunu kimlerin yaptığı, paraların ne olduğu, hapis yatanların kim olduğu bilinemiyor.

Baker Street Soygunu Bölüm III

The Guardian ‘da filmine konu aldığı Baker Street Soygunu için 2 yılını araştırmalara adamış yönetmen Charles Raven, olayla ilgili; “bu olay, cinayet, ihtiras ve boğazlara kadar yolsuzluğa bakmış ve anlatılması yasak bir gizli hikâye” tanımlaması yapar.Bu soygunun hiçbir yandan elle tutulur bir yanı yok. Sadece şimdiye dek kim oldukları kesin olarak bilinmeyen soyguncular, soygunu bir türlü çözemeyen yetkililer ve net olan tek şey; şubeden çalınan paranın miktarı.60’lı yıllardan beri beklenen ve Cern’de bulunan “Higs Bozonu” gibi, bu soygunun da gerçekleri yıllar sonra bulunabilir, kim bilir.SON