Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı, “Lale Devri bitti, çalışmayan istifa etsin” dediğinde ona tepki gösterenlerden biri de Selçuk Yöntem’di:

“Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü; Muhsin Ertuğrul, Cüneyt Gökçer, Ergin Orbey, Turgut Özakman, Raik Alnıaçık, Bozkurt Kuruç, Yücel Erten, Tamer Levent, Lemi Bilgin...

Bankamatik oyuncular

Sanatı ve sanatçılarını daha iyiye teşvik eden bir kurum nereden nereye geldi. Yazıklar olsun.”

DT eski Genel Müdürü Nejat Birecik, verdiği şu çarpıcı örnekle Karadağlı’ya destek çıktı:

Haberin Devamı

“Dönemimde 21 yıl hiç oyun oynamamış, adres bilgisi, telefon bilgisi bile yanlış çok ünlü bir oyuncu tespit ettik.”

Birecik isim vermedi, ama çok geçmeden o oyuncunun Meral Oğuz olduğu ortaya çıktı.

Oğuz’un en son 1997-1998 sezonunda ‘Ben Anadolu’da oynadığı, o tarihten sonra 21 yıl hiç görev almadan 2017’de emekli olduğu medyaya yansıdı.

Sanat dünyasından bir kişi bile, “Yok artık! Tüyü bitmemiş yetimin hakkını yemektir ve DT sanatçılarına karşı yapılmış bir ayıptır” demedi...

DT’nın tek bankamatik sanatçısı Meral Oğuz mu?

Değil...

Çıkan haberlere göre DT bünyesinde, hiç sahneye çıkmadan yılda 18 maaş alan oyuncu sayısı 70’ten fazla. Bunlar arasında 10 yıldan fazladır hiçbir oyunda görev almayanlar bile var. Onların ismi henüz açıklanmadı, ama açıklanmalı...

Yıllık ortalama kazançları 1 milyon lirayı bulan DT’nın bankamatik oyuncularının kimler olduğunu öğrenmek kamuoyunun hakkı. Çünkü aldıkları haksız para, kamu malı!

Karadağlı’ya “Yazıklar olsun” göndermesi yapan Yöntem’in, DT’nin bankamatik oyuncuları için de bir kelam etmesi gerekmez mi?

Sadece Yöntem’in değil, “Hak, hukuk, emek, adalet” dendiğinde mangalda kül bırakmayan ünlülerin de bu konuda sesi çıkmadı nedense!

Emek hırsızı ve görgüsüzler

Bir olaya dair güvenlik kameralarının kaydettiği görüntüyü ilk olarak alıp, servis eden ajanslar ve haber kanallarının videonun ortasına logolarını koymasını anlarım.

Sonuçta ortada atlatma bir iş var... Ancak polisin veya herhangi bir iş yerinin servis ettiği videoların göbeğine kendi özel işleriymiş gibi logo basanlar ayıp ediyor. Reklamları uğruna sadece kendilerine ait olmayan bu görüntülere palamut gibi logo basanlardan bazıları utanmadan bu videoları lisanslıyor ve videonun orijinalini YouTube’da kullananlara telif atıyorlar. Yaptıkları sadece görgüsüzlük değil, aynı zamanda emek hırsızlığıdır.

Haberin Devamı

Bankamatik oyuncular

Trump için sahaya çıktı

X platformunun sahibi iş insanı Elon Musk’ın ABD Başkanlık seçimlerinde tarafı belli. Musk, yaptığı paylaşımlar ve açıklamalarla Donald Trump’ı destekliyordu.

Trump, suikast girişimine uğradığı Pensilvanya’nın Butler kentinde yeni bir miting düzenledi. Trump’ın mitinginde Elon Musk da vardı. Sahnede ilginç hareketler yapan Musk, “Herkes kayıt olsun ve demokrasi için Trump’a oy versin. Yoksa bu son seçim olabilir” dedi. “Bu son seçim olabilir” lafı bana çok tanıdık geldi.

GÜNÜN SÖZÜ

“Yüksek bir makamda bulunan namuslu bir insan, görev süresi sona erdiği zaman zengin değil, saygın biri olmalıdır.” (Georg Luck)