Haberin Devamı

Ligde Kasımpaşa, Avrupa’da da Rigas Skola maçlarında skor üstünlüğünü koruyamayarak sahadan beraberlikle ayrılan Galatasaray, kendi evindeki Alanyaspor galibiyetiyle bir nevi yara sardı.
Sarı-kırmızılılar maça çok da iyi başlayamasalar da kısa süre içerisinde oyunu rakip sahaya yıkıp Alanya kalesini tam anlamıyla ablukaya aldılar. Bu bölümde gol için kanat akınları olsun, şut olsun, defans arkasına koşu olsun her yolu deneyen Galatasaraylı futbolcular; 28’de Yunus Akgün ile hedeflerine ulaştılar. Bu golde Sara’nın asisti, Yunus’un da top kontrolü ve vuruşu gerçekten çok güzeldi. Geçen yazımda da belirttiğim gibi Sara bir şeyler yapmaya çalışıyor ve çok kaliteli kilit pasları var. Alanya maçında da zekâ ve kalite dolu bir asist yaptı Yunus’a. Yunus ise Galatasaray’da bu sezonun yıldızı. Çok koşuyor, çok mücadele ediyor, pozisyonlara giriyor ve gol atıyor. Her maç biraz daha üzerine koyan başarılı futbolcu, Galatasaray’da formanın hakkını en iyi veren oyuncuların başında geliyor.
Sarı-kırmızılılar, 1-0 öne geçtikten sonra da rakip kaledeki baskılarını ve oyun üstünlüklerini sürdürdüler. Maçın son bölümüne kadar skoru arttıracak pozisyonlar da buldular. Ancak bunları değerlendiremediler. Son anlara 1-0 ile girmek doğal olarak Galatasaraylı futbolcular ve taraftarlar üzerinde gerginlik yarattı. Bu bölümde biraz geriye yaslanıp kimi hatalar yapsalar da karşılaşmadan üç puanla ayrılmayı başardı sarı- kırmızılı futbolcular.
Gabriel Sara ve Yunus Akgün’den yukarıda bahsettik. Ancak onlar kadar değinilmesi gereken bir isim daha var, Davinson Sanchez. Savunmada çok kritik hamleler yapan Kolombiyalı futbolcu yine müthiş oynadı. Zaten Galatasaray’ın Davinson Sanchez’li ve Davinson Sanchez’siz oyunu arasında büyük fark oluyor. Sanchez; oyunu çok iyi okuyor, iyi kuruyor, önde yaptığı ilk müdahalelerle pek çok rakip atağını başlamadan bitirip takımının geri koşmasını önlüyor. Kısacası Sanchez, Galatasaray için altın değerinde bir futbolcu.
Elbette uzun lig maratonunda diğer stoperlerin de ona yakın bir performans sergilemeleri çok önemli. Nelsson, bir süredir kulübeden çıkamıyor. Okan Buruk, Alanya maçının son anlarında da Nelsson yerine Metehan Baltacı’yı tercih etti. Demek ki, birkaç dakika için bile olsa Nelsson’a güvenmiyor. Abdülkerim de geçmiş maçlarda çok hatalar yaptı. Alanya karşısında nispeten daha iyiydi. Hücuma da katkı sağladı. Ancak savunmada yine birkaç pozisyonda önemli hatalar yaptı. Örneğin 90+2’deki Alanyaspor atağında Lopez’e çok kolay geçildi.
Barış Alper Yılmaz da son karşılaşmalara kıyasla nispeten daha iyiydi. Ama hâlâ bildiğimiz Barış Alper Yılmaz’ın çok uzağında. Bu durumun nedenini en iyi o biliyordur. Dolayısıyla çözüm de yine kendisinde.
Torreira yine çok mücadele etti. Oyuna sonradan dahil olan Sallai umut veren bir performans sergiledi. Icardi istediği topları çok fazla alamadı. Sakatlıktan sonra hâlâ tam olarak istenilen seviyede değil. Milli ara bu anlamda ona da iyi gelebilir.
Ismail Jakobs da maçın başarılı oyuncuları arasına adını yazdırdı. Galatasaray’ın bugüne kadar bulduğu sol beklerin genellikle savunma yönleri çok zayıftı. Jakobs ise bu anlamda çok iyi.
Alanyaspor, özellikle 60’dan sonra oyunda daha etkin bir hale gelse de Galatasaray’ı çok fazla zorlayamadı. Skorun 1-0'da kalmasında Galatasaraylı futbolcuların son vuruşlardaki hataları kadar Alanyaspor kalecisi Ertuğrul’un kurtarışları da etkiliydi. 90+2’de Serdar Dursun ile çok net bir pozisyonu kaçırdılar.
Sonuç olarak Galatasaray, Kasımpaşa ve Rigas Skola travmalarından sonra ihtiyacı olan bir galibiyete ve üç puana ulaştı. Sarı- kırmızılılar, tüm bu travmalara ve eleştirilere rağmen milli araya lider girmeyi başardılar. Bu da çok önemli bir refleks. Elbette milli takımlara giden çok oyuncusu var sarı- kırmızılıların. O nedenle bu oyuncular çok fazla dinlenemeyecekler. Ama her şeyden öte mental olarak bir araya çok ihtiyacı vardı Galatasaray’ın. Bu aradan nasıl döneceklerini hep birlikte göreceğiz.