Son Güncellenme:
Akıllı televizyon, geleneksel televizyonların aksine, tüketicilere Netflix veya Hulu gibi hizmetlerden gelen akış içeriğini görüntüleme, internette gezinme ve ek donanıma gerek olmaksızın sosyal medyayı doğrudan TV setinden kontrol etme gibi birtakım şeyler yapmalarına izin veriyor. Tabi bu imkanlardan faydalanmak için “akıllı” TV’ye sahip olmanın birkaç koşulu bulunuyor. Bunlardan ilki, uygulamaları ve benzeri işlemleri gerçekleştirebilen Wi-Fi özellikli gerçek bir Smart TV satın alınmasından geçiyor. Ya da “akıllı olmayan” televizyonu “akıllı” hale getirmek için; Google Chromecast, Apple TV veya Roku Stick gibi donanımların satın alınması gereksinimleri karşılayabiliyor.
Akıllı televizyon, iki istisna dışında normal bir TV modeli gibi işlev görüyor. Akıllı TV'ler Wi-Fi aracılığıyla internete erişebiliyor ve akıllı telefon veya tablet gibi cihazlara uygulamalar yüklenerek işlevselliği artırılıyor. Normal TV'lerde olduğu gibi, akıllı TV'ler de tüm ebat, boyut ve formlarda satın alınabiliyor. Bir LCD, plazma veya projeksiyon TV satın alarak da akıllı televizyon sahibi olunabiliyor. Geleneksel olarak, internet tabanlı içeriğe erişmek için televizyona bir bilgisayar veya dizüstü bilgisayar bağlanması gerekiyor. Modern teknoloji sayesinde artık bu gereklilik ortadan kalkıyor. Artık akıllı televizyon modelleri, Wi-Fi alıcı içeriyor ve ek bir donanım olmadan evdeki internet ağı kullanılarak internette sörf yapmaya olanak tanıyor. Ayrıca daha önce bahsedildiği gibi üçüncü parti cihazlardan biriyle klasik bir TV akıllıya çevrilebiliyor.
Netflix, Hulu, Amazon Anında Video ve YouTube gibi kanallara erişim sağlanarak sınırsız multimedya deneyimini yaşamak, akıllı televizyon ile yapılabilecek en iyi aktiviteler arasında yer alıyor . Bu servislerden bazıları ücretli bir abonelik gerektiriyor, ancak kablolu bağlantılara ödeme yapmak istemeyenler için ideal bir çözüm oluyor. Erişim sağladığınız içeriğin neredeyse tamamı "talep üzerine" kabul görüyor, bu da boş zamanınızda başlatabileceğiniz veya durdurabileceğiniz anlamına geliyor. Bu kanallarda reklamlar olsa da olmasa da, istenilen herhangi bir şey istenilen zaman aralığında izlenebiliyor. Yüzlerce veya binlerce kanal arasında sörf yapmak size göre değilse, bu özellik tam sizi hedef alıyor. Buna ek olarak, akıllı televizyon çeşitleri; uygulamalar, sosyal paylaşım ağları, çevrimiçi alışveriş, internet tarayıcıları, müzik ve medya oynatma gibi diğer hizmetlere de erişim sağlayabiliyor.
Akıllı bir TV satın almayı düşünüyorsanız, göz önünde bulundurmanız gereken iki şey bulunuyor: Birincisi, veri akışı olan içeriğe erişmek istiyorsanız, Netflix veya Hulu gibi ek servislere abone olmanız gerekebiliyor. Eğer video ve müzik kitaplığı olarak kullanabileceğiniz dijital medya arşivine sahip bir ev bilgisayarınız yoksa, bu abonelikler gerekli olabiliyor. Göz önüne alınması gereken ikinci şey ise, sürekliliği sağlamak için bu teknolojiyi daima korumanız gerektiği gerçeği. Wi-Fi her zaman en güvenilir kablosuz bağlantı yöntemi olmayabiliyor. Akıllı televizyon modelinizin sahip olduğu Wi-Fi bağlantısının kesilmesi veya zayıf hızlardan muzdarip olması gibi olasılıklar bu deneyimi engelleyebiliyor. Ancak akıllı televizyonlar bu iki dezavantaj dışında, dijital dünya ile daima etkileşim içinde olmanıza ortam hazırlıyor.