EkonomiYeni kararlara sadık kalmanın teknolojik yolu!

Yeni kararlara sadık kalmanın teknolojik yolu!

30.12.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yeni yılda, yeni kararlar almak kadar, o kararları unutmak da köklü bir gelenektir. Bu gidişatı kırmak için teknolojinin nimetlerinden faydalanmak mümkün.

Yeni kararlara sadık kalmanın teknolojik yolu

Yeni yıl için büyük sözler vermek kolay, onları tutmak ise daha az kolaydır. İlk bir iki ay için güçlü görünen motivasyonlar genelde hayat koşusuna yenilir. İyi haber ise şu; söz konusu durumun enternasyonel bir problem olması, elimizde çokça çözüm öneren uygulama bulunmasına yol açıyor. Onlara göz atalım...
21Habit:
Kurtulmak istediğiniz bir alışkanlık var ise 21Habit adlı uygulama 21 günlüğüne devreye giriyor. Uygulamaya 21 dolar ödüyor, başarı olduğunuz her gün için 1 dolar geri alıyorsunuz. İradenize yenildiğiniz günlerde ise paranız yanıyor. Tabii ki uygulama ona (ve kendinize) karşı dürüst olacağınızı varsayıyor.
Aherk:
Aherk, kendinize koyduğunuz hedefe varıp varamadığınıza Facebook arkadaşlarınızın karar verdiği bir uygulama. Eğer belirlenen sürede hedefe ulaşamazsanız sizin seçtiğiniz utanç verici bir foto tüm Facebook arkadaşlarınızın göreceği şekilde yayınlanıyor. Kısacası kendi kendinize şantaj yapmak istiyorsanız doğru yere geldiniz.
Mindbloom:
Mindbloom hayattaki hedeflerinize sadık kalmanızı sağlayan bir web uygulaması. Uygulama sizin için önemli olan konulara karar vermenizi istiyor, istediğiniz hayatı simgeleyen bir ağaç da başarılı olduğunuz ölçüde büyüyor.

Haberin Devamı

Yeni başlayanlar için Android

Android telefonların pazar payı artıyor. Samsung ve HTC gibi markaların iPhone ile Android cihazlar arasındaki kalite makasını hızla daraltmasının bunda payı büyük. Steve Job’sız Apple’ın inovasyon tarafında ağır davranmasının da... Sıkı iPhone kullanıcıları dahi, Galaxy S III gibi güçlü rakiplere yönelmeye başladı. Yeni başlayanlar için Android bilgileri...
* Android nedir?
iPhone’daki iOS, bilgisayarınızdaki Windows gibi bir işletim sistemidir.
* Android kimin ürünü?
Android’i Google geliştiriyor. Samsung, HTC ve Motorola gibi üreticileri de işletim sistemini telefon ve tabletlerine koyuyor. Android fotoğraf makineleri bile mevcut.
* Android’in yanında neden hep tatlı isimleri var?
Google, işletim sisteminin her güncellemesine bir tatlı ismini veriyor. Tatlı isimleri alfabetik sırayla ilerliyor.
* Android’de de uygulamalar var mı?
Evet. Android’de kitap, şarkı ve filmin yanısıra app’leri indirebileceğiniz Google Play adında bir uygulama dükkanı var.
* Telefona foto/video nasıl eklenir?
Bilgisayarınızdan dosyaları Dropbox klasörüne kopyalamanız yeterli. Ayrıca telefonu USB bellek gibi kullanarak bilgisayara bağlamak da bir çözüm yolu. Dosyaları tutup taşıdıktan sonra Android onları organize edecektir.
* HTC ve Samsung telefonlardaki Android neden farklı gözüküyor?
Google Android yazılımını geliştiriyor, HTC ve Samsung gibi donanım üreticileri de ürünlerini farklılaştırmak için bu açık kaynak yazılımda oynamalar yapıyor.
* El değmemiş bir Android kullanmak istersem?
Adında “Nexus” geçen bir ürünü tercih etmelisiniz. Galaxy Nexus, Nexus 7 gibi...
* Google hesabım olması gerekir mi?
iPhone kullanmak için Apple ID’nizin olması gerektiği gibi, Google hesabı olmadan da Android kullanmak mümkün olmuyor. Google sevenler için Android deneyimi daha keyifli olacaktır.
* Telefon rehberimi telefona aktarmanın en kolay yolu nedir?
Rehberi Gmail’e kaydederseniz otomatik olarak telefonla senkronize olur.