EkonomiYazılımda büyük bir seferberlik var

Yazılımda büyük bir seferberlik var

18.11.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanlığı ve Turkcell iş birliğiyle hayata geçirilen mesleki eğitim programıyla, yazılımda eğitim ve istihdam seferberliği başlatıldı. Üniversite son sınıf öğrencileri ve mezunlara yönelik eğitim altı ay sürecek.

Yazılımda büyük bir seferberlik var

Turkcell, ‘Geleceği Yazanlar-Gençlere Yatırım, Geleceğe Yazılım Programı’yla yeni bir eğitim ve istihdam seferberliği başlattı. Milli Eğitim Bakanlığı ve Turkcell iş birliğiyle hayata geçirilen bu mesleki eğitim programıyla, üniversite son sınıf öğrencileri ve mezunlara, yazılım teknolojileri alanında eğitim, sertifikasyon ve istihdam imkânı sağlanacak. 6 ay sürecek program boyunca bire bir mentorluk desteği de alacak olan katılımcılar, programı başarıyla tamamlamalarının ardından Turkcell’in yeni yazılım şirketi Atmosware ve Turkcell grup şirketlerinde çalışma imkânına kavuşacak. Katılımcılar, eğitim sonunda hak kazanacakları mesleki yeterlilik sertifikalarıyla farklı şirketlerde de istihdam konusunda önemli bir avantaj elde edecekler.   

Haberin Devamı

İstanbul’dan başlıyor

Düzenlenen protokol imza törenine, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’nın yanı sıra Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Aksu katıldı. Özer, Turkcell ile yapılan bu protokolle yazılım alanında insan kaynağı  ihtiyacını gidermek için çok önemli bir adım attıklarını belirterek, bu adımın ilkleri barındırdığını söyledi.

Özer, “Mesleki Eğitim Merkezleri’nde ilk defa 6 aylık veya 8 aylık programlarla lise ve üstü eğitim diploma yeterliliğine sahip olan gençlerimize kısa süreli eğitimlerle iş gücü piyasasına geçişlerinde esnek bir yapı oluşturduk. Mesleki Eğitim Merkezleri’nde tamamlanan programlarla iş gücü piyasasının ihtiyacı olduğu insan kaynaklarını çok kısa süre içerisinde karşılamayla ilgili önemli bir düzenlemeyi hayata geçirdik. MEB olarak bunun mevzuat altyapısını tamamladık ve bunun ilk adımını Turkcell’le yapıyoruz. Bu 6 aylık program sonunda gençlerimizin yazılım alanında hızlı bir şekilde istihdam  edilmesiyle ilgili çok önemli bir süreci bugünden itibaren İstanbul’dan başlatacağız. Tüm gençlerimizi bu önemli iş birliğiyle ilgili attığımız adıma katılmaya davet ediyoruz” dedi.

Haberin Devamı

İmzalanan protokolün Türkiye’de yazılım alanındaki ihtiyacın  karşılanması adına önemli bir adım olduğunu aktaran Bakan Özer, şunları söyledi: “21. yüzyılda dünyada yazılım bir milli güvenlik meselesi. MEB olarak bu alana çok ciddi yatırım yapacağız. 2022’den itibaren de bu programı tüm lise mezunlarına açacağız. Meslek lisesi mezunlarına, Anadolu, fen, sosyal bilimler lisesi, güzel sanatlar lisesi, yazılıma ilgi duyan tüm gençlerimizi bu program kapsamında Türkiye’nin yazılım alanında iddialı bir ülke olmasıyla ilgili insan kaynaklarını karşılamayla ilgili dev bir hamle yapacağız.”

Eğitimler 6 farklı odakta 6 ay sürecek

Yapılan iş birliği kapsamında mesleki eğitim programıyla öğrenciler ve mezunlar için yazılım teknolojileri alanında eğitim, sertifikasyon ve istihdam imkanı sağlanacak. 6 ay sürecek program boyunca birebir destek alacak olan katılımcılardan eğitimi başarıyla tamamlayanlar, Turkcell’in yeni yazılım şirketinde ve Turkcell grup şirketlerinde çalışma imkanı kazanacak.

Program süresince online ve sınıf içi eğitimlere katılacak gençlere aynı zamanda bire bir mentorluk desteği verilecek. 6 ay sürecek bootcamp programında katılımcılara 6 farklı odakta eğitim ve gelişim imkanları sunulacak. Bu eğitimler ‘Swift Developer, Kotlin Developer, Java Developer, Net Developer, Data Scientist, Applications Operations’dan oluşuyor. Detaylı bilgi https://gelecegiyazanlar.turkcell.com.tr/gelecegi-yazanlar adresinden alınabiliyor.

Haberin Devamı

Gençlere kapı açacak

Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Aksu, bu iş birliği ile toplumsal ihtiyaca cevap verileceğini belirterek, “Bu proje ile hem ülkemizin hem Turkcell’in yazılım alanında ihtiyacını karşılamak için somut ve önemli bir adım atıyoruz. Bu proje gençlerimize yazılım sektöründe kapı açacak, yüksek okul seviyesinde bir mesleki eğitim ve sertifikasyon sunacak. Katılımcılar yüksek düzeyde eğitim görecek. Hem toplumsal hem de kurumsal fayda sağlarken yazılım ekosistemine destek sunmayı amaçladık. Yazılımdaki iş gücü açığının ne olduğunu biliyoruz” dedi.