EkonomiTürkiye’deki balık tüketimini artıracak

Türkiye’deki balık tüketimini artıracak

26.11.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Carrefoursa, balık cirosunu artırmaya odaklandı. Carrefoursa CEO’su Kutay Kartallıoğlu, geçen yıl 9 bin 500 ton balık sattıklarını belirterek, “Hedefimiz bu rakamı 12 bin tona çıkartmak. Balık ciromuz da yüzde 30 artacak. Balık hacmimiz büyüyor. Balığın ciromuzdaki payı da yüzde 5.5 oldu. 2023 yılı sonu için hedeflerimiz çok daha büyük” dedi.

Türkiye’deki balık tüketimini artıracak

EKONOMİ SERVİSİ - Bugüne kadar bu alana 30 milyon TL’lik yatırım yaptıklarını aktaran Kartallıoğlu, “Bu alandaki 400’den fazla uzman çalışanımızla ülkemizde kişi başı balık ürünleri tüketimini artırmaya odaklandık. Su ürünleri ve balık konusunda kendi sektörümüzde lideriz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Kartallıoğlu, 2022 itibariyle balık satışı gerçekleştirilen market sayısını 405’e çıkardıklarını dile getirerek, şunları söyledi: “Balık konusunda iddiamızı her yıl güçlendiriyoruz. En son İzmir ve Antalya’da 2 yeni su ürünleri depomuzu açtık. Gebze’de de depomuz var. Geçen yıla oranla bu alanda büyümemiz bu yıl yüzde 120’yi aştı. Bu yıl balıkta 1 milyar TL ciro hedefliyoruz.”

Kadın usta

Sürdürülebilirlik çalışmalarına da değinen Kutay Kartallıoğlu, “Cinsiyet eşitliği çok önemli. Balık alanında yaptığımız yatırımların en önemlilerinden biri de kadın balıkçılarımıza yaptığımız yatırım. Kadın ustalar programıyla kadınların farklı meslek alanlarında istihdam edilmelerini sağlıyoruz. Hedefimiz 3 yıl içinde Carrefoursa balık reyonlarını daha fazla kadın çalışana teslim etmek” dedi.