EkonomiTelekomünikasyonda kritik görev

Telekomünikasyonda kritik görev

06.08.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Uluslararası Telekomünikasyon Birliği (ITU) bünyesinde yapay zekâ odaklı bir proje grubunun oluşturulmasına öncülük eden Turkcell, yeni nesil teknolojiler geliştirmeyi amaçlayan bu platformun başkanlık görevini de üstlendi.

Telekomünikasyonda kritik görev

Turkcell’in bu kritik başkanlık göreviyle, Ar-Ge alanındaki uluslararası öncülüğünün yanı sıra, yapay zekânın mobil şebeke entegrasyonundaki rolünün tanınmasında ve küresel telekomünikasyon standartlarının belirlenmesinde etkin bir rol oynayacağı ifade edildi.

Haberin Devamı

Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan Turkcell Genel Müdürü Dr. Ali Taha Koç, “Turkcell’in gelecek ve teknoloji odaklı yaklaşımının bir sonucu olarak, yıllardır inovasyonda öncülüğümüzü sürdürüyoruz. Yeni iş birlikleri geliştirerek, ülkemiz için uluslararası çapta katma değer üretiyoruz. Hedefimiz, ülkemizin adını yeni nesil iletişim teknolojilerinde söz sahibi olan ülkeler arasına yazdırmak. Üstlenmiş olduğumuz bu zorlu görev ile bu hedefimize bir adım daha yaklaşmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Koç ayrıca, standardizasyon faaliyetlerine ışık tutacak bu uluslararası çalışma grubu fikrinin, 2023 yılında faaliyete başlayan Turkcell 6GEN Lab projesi odağı ile paralellik gösterdiğini ve uluslararası iş birlikleri sonucunda filizlendiğini vurguladı.

Haberin Devamı

‘Yön vereceğiz’

Turkcell’in başkanlık koltuğunda yer alacağı bu grupta yürütülecek uluslararası çalışmalar sayesinde Koç, ITU çatısı altında bu alana global ölçekte yön verebileceklerine dikkat çekti.