EkonomiSosyal yardım başvurusu sorgulama | 1000 TL Pandemi sosyal yardım başvurusu e devlet

Sosyal yardım başvurusu sorgulama | 1000 TL Pandemi sosyal yardım başvurusu e devlet

10.12.2020 - 13:23 | Son Güncellenme:

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınının ekonomik etkilerini en aza indirmek için sağlanan 1000 TL sosyal yardım başvurusuna ilgi devam ediyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen pandemi sosyal yardım desteği için belirli koşulların sağlanması gerekiyor. 3. Faz başvuru süreci devam ederken sosyal yardım başvurusu nasıl yapılır, vatandaşlar merak ediyor. İşte 1000 TL sosyal destek ödemesi için gerekenler.

Sosyal yardım başvurusu sorgulama | 1000 TL Pandemi sosyal yardım başvurusu e devlet

Sosyal yardım başvurusu nasıl alınır? Koronavirüs salgını sürecince ekonomik anlamda vatandaşlara destek olmak amacı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 1000 TL pandemi sosyal yardım desteği yapılmadıktadır. Peki, kimler 1000 TL yardım başvurusunda bulunamaz? Yardım başvurusu sorgulama nereden yapılır? İşte merak edilen soruların yanıtı...

Haberin Devamı

1000 TL YARDIM BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Bakanlığın açıkladığı gibi Pandemi Sosyal Destek Başvuruları kimlik numarasının son hanesine göre yapılıyor. 0 Pazartesi - 2 Salı - 4 Çarşamba - 6 Perşembe - 8 Cuma günlerinde - Cumartesi ve Pazar günleri herhangi bir kısıtlama olmadan başvuru gerçekleştirilebilir.

BAŞVURU SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

KİMLER PANDEMİ SOSYAL DESTEK ALAMAZ?

Başvuran kişinin hanesinde aşağıda belirtilen kapsamlarda yer alan birinin bulunması halinde başvuru değerlendirmeye alınmayacaktır: Pandemi Sosyal Destek Programı Faz 1 ve Faz 2 kapsamında verilen 1000 TL’lik nakdi destekten faydalanmış olanlar, 5510 sayılı Kanunun 4/a maddesi kapsamındaki kamu işçileri, 5510 sayılı Kanunun 4/c maddesi kapsamındaki memurlar, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)’ndan gelir veya aylık alanlar (emekliler), İŞKUR İşsizlik Ödeneğinden faydalananlar, İŞKUR Kısa Çalışma Ödeneğinden faydalananlar 1000 TL destekten yararlanamayacak.

Yazarlar