07.04.2016 - 16:25 | Son Güncellenme:
AA muhabirine açıklamada bulunan Karataş, kasım ayı sonunda Rusya ile yaşanan gerilimin ardından tarım ve turizmde oluşan sıkıntının inşaat sektöründe görülmediğini bildirdi.
TÜİK verilerine göre kentte yabancılara, bu yılın ocak ayında 315, şubat ayında 328 konutun satıldığını belirten Karataş, satışların önemli bölümünün Ruslara yapıldığını dile getirdi. Kentte yabancılara konut satışında herhangi bir sıkıntı yaşanmadığını, en fazla konut satın alan yabancıların her zamanki gibi Ruslar olduğunu ifade eden Karataş, şöyle konuştu:
"Antalya'da yaklaşık 3 bin 100 müteahhit bulunuyor. Tarım ve turizmde yaşanan sıkıntı inşaat sektöründe yaşanmıyor. Yalnız müteahhitlerden aldığımız bilgiye göre, Rusya'da memur olan veya Rusya devletiyle organik bağı olan, orada resmi iş yapan özel sektördeki kişilerin, herhangi bir sıkıntı veya baskı yaşama ihtimalinden kaçınmak için taşınmazlarını güvendikleri Ruslara sattıklarını görüyoruz. Bu geçici bir önlem demek, emanet satış demek. İki tarafın zarar ettiği bir sürtüşmenin sürdürülebilir olamayacağını göstermek demek. Bu sıkıntı geçicidir. Hiçbir Rus vatandaşı da Antalya'dan vazgeçmiş değil. Yabancıya mülk satışı konusunda şu anda herhangi bir sıkıntı yaşanmıyor."
Karataş, "Son 25 yılda Türk ve Rus halkı iyice kaynaştı. Evlilik bağları oluştu, burada kendi okulları, mezarlıkları, kasapları, dernekleri var. Bu bağın kopartılması çok zor." dedi. Antalya'daki standartlarda bir konutun fiyatının Avrupa ülkelerinde çok daha yüksek olduğuna işaret eden Karataş, "Putin korkusu nedeniyle Rusya'da memur olan ya da devletle organik bağı bulunanlar konutlarını yine Ruslara sattılar, ama bunun da geçtiğine inanıyorum. Önümüzdeki süreçte emanet olarak verdikleri taşınmazları tekrar alacaklarını düşünüyorum." diye konuştu.