Ekonomi‘Risklere karşı önlem almak bir gereklilik’

‘Risklere karşı önlem almak bir gereklilik’

21.11.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Axa Sigorta, Marmara Üniversitesi’ne bağlı HİPAM ile pandemi döneminde gerçekleştirdiği sağlık araştırmasının sonuçlarını yayınladı.

‘Risklere karşı önlem almak bir gereklilik’

Pandemi döneminde evden çalışmaya başlayan beyaz yakalılarla gerçekleştirilen araştırmada, çalışanların pandemi öncesindeki ve pandemi dönemindeki temel bazı kalp-damar sağlığı parametreleri ve aynı dönemde sağlıkla ilgili tutum ve davranışları incelendi. Araştırma sonucu elde edilen bulgular, yakın gelecekte daha da yaygınlaşması beklenen “home office” çalışma şeklinin hayat tarzında gerekli değişiklikler yapılmazsa bireysel sağlık için yarattığı risklere dair çarpıcı sonuçlar sunuyor. Bireyleri ve toplumun genelini ilgilendiren risk faktörlerine ilişkin yaptığı ve kamuoyuna sunduğu araştırmalarla sorumluluk alan bir sigortacılık anlayışı ortaya koyan Axa Sigorta’nın HİPAM iş birliğiyle gerçekleştirdiği araştırma, evden çalışmanın sebep olduğu hareketsizlik ve diğer yaşam tarzı unsurlarının bireylerde “pre-obezite” olarak adlandırılan bir seviyede kilo problemlerine yol açtığını belirtiyor.

Haberin Devamı

İhtiyaçlar değişiyor

Axa Sigorta CEO’su Yavuz Ölken, araştırmayla ilgili şunları söyledi: “Dünyamızda insanların ihtiyaçları da hızla değişiyor. Bu değişimler karşısında ortaya çıkan risk unsurlarını tespit ederek bireylerin ve ilgili aktörlerin bunlarla ilgili önlem almalarını sağlamak, Axa olarak sigortacılık anlayışımızın bir gereği. Sağlık branşında sunduğu ürün ve hizmetlerle öne çıkan sigorta şirketi olarak sağlık alanında değer yaratacak araştırmalara destek vermeyi önemsiyoruz.”