Ekonomi‘Macar Malev ‘Esas’ın oluyor’ iddiasına Ali Sabancı’dan ret

‘Macar Malev ‘Esas’ın oluyor’ iddiasına Ali Sabancı’dan ret

05.01.2011 - 02:05 | Son Güncellenme:

Macaristan’ın önemli ekonomi gazetelerinden Napi Gazdasag, Esas Holding’in Macar Hava Yolları’nı (Malev) almak için ön görüşmelere başladığını yazdı

‘Macar Malev ‘Esas’ın oluyor’ iddiasına Ali Sabancı’dan ret

Macar gazetesi, Esas Holding’in Türkiye’nin en büyük özel hava yollarından Pegasus’un sahibi olduğunu ve Malev’in hisselerini almak için harekete geçtiğini yazdı.
Esas Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Sabancı ise konuyla ilgili olarak, “Haber doğru değil. 2 sene evvel bu şirketle ilgili mesai harcamıştım ama şimdi ilgimiz yok” dedi.
Napi Gazdasag gazetesinin haberinde, Macar devletinin Malev’in yüzde 5 hissesini elinde tutan Rus bankası Vnyesekonombank’dan bu hisseleri geri alınca, Esas Holding’le toplantılara başlayacağı belirtiliyordu. 1910 yılında kurulan Malev Airlines’ın merkezi Budapeşte’de bulunuyor. 34 ülkede 50 şehre uçuş yapan Malev 22 uçağa sahip ve 19 uçak siparişi vermiş durumda.

Havacılıkta 5 şirketi var
2000 yılında Şevket Sabancı ve ailesi tarafından kurulan Esas Holding havacılık, sağlık, gıda ile perakende alanlarında yatırım yapıyor. Grup havacılık sektöründe Pegasus, İzair, Air Berlin, Medair, Air Lease Corp, gıdada Bonservis, Trakya Çiftlik, Peyman, Esaslı Gıda, sağlıkta BSK, Medline, perakendede ise AFM ve Electro World kanalıyla faaliyet gösteriyor. Pegasus Havayolları’nın filosunda 27 adet, İzair’in filosunda ise 5 adet olmak üzere toplam 32 uçak yer alıyor.