EkonomiKart borcu yapılandırmasında müşteriye ödeme yapılmıyor

Kart borcu yapılandırmasında müşteriye ödeme yapılmıyor

11.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Ziraat Bankası’nın kredi kartı borç yapılandırma işlemi 6 adımda gerçekleştirilecek.

Kart borcu yapılandırmasında müşteriye ödeme yapılmıyor

“Birleştiren İhtiyaç Kredisi’nde işlem adımları şu şekilde ilerleyecek.

Haberin Devamı

1 - Süreç, bankalardaki kredi kartı borçlarını kapatmak isteyen müşterilerin Ziraat Bankası’na başvurmaları ile başlayacak.

2 - Yapılan başvuru için ön değerlendirme yapacak olan Ziraat Bankası, “şartların sağlanması” halinde kredi ön onayını tamamlayacak.

3 - Kredi ön onayı verilen müşteriye Ziraat Bankası tarafından bir dilekçe örneği verilecek. Müşteri kart iptal ve borç bakiye talebinin yer aldığı bu dilekçe örneği ile kredi kartı borcunun bulunduğu bankaya müracaat edecek.

4 - Diğer bankalardan, ödeme güçlüğü çekilen kartın iptal edildiği ve müşterinin güncel borç tutarı bilgilerini içeren yazıyı alan müşteri tekrar Ziraat Bankası’na başvuracak.

5 - Bu adımın ardından, Ziraat Bankası tarafından kredi kullandırılarak, müşterinin kredi kartı borcu olduğu bankaya borç tutarı EFT ile gönderilecek. Yani Ziraat Bankası bu aşamada ödemeyi müşteriye yapmayacak.

Haberin Devamı

6 - Başvuran müşteri, bu süreçte Ziraat Bankası’ndan yeni bir kredi kartı alarak ihtiyaçları için kullanabilecek.

ÖDEYECEK OLANA BÜYÜK AVANTAJ!

- Ziraat Bankası, kart borçlarını yapılandırma kapsamında, kredi kartı borçlusuna 24 aya (2 yıl) kadar aylık yüzde 1.10 ve 24 aydan sonra 60 aya (5 yıl) kadar aylık yüzde 1.20 faizle bireysel ihtiyaç kredisi kullandıracak.

- Şu anda bankaların kredi kartlarına uyguladığı gecikme faizi yüzde 2.75.

- 31 Aralık 2018 itibarıyla nakit avans kullanılması veya kredi kartı harcaması nedeniyle kart borcu ödeme güçlüğü yaşayan veya gecikmede olan borçluların anapara ve faiz yükü kredi ile azaltılarak borçlar ödenebilir hale getirilecek.

- Yapılandırma için asgari ödemeyi yapmak veya borcunu geciktirmiş ama takibe düşmemiş olma şartı aranacak.

- 10 bin liralık bir kredi kartı 24 ay hiç ödenmezse yüzde 2.75’lik faizle 21.800 TL’yi bulurken, Ziraat Bankası’ndan kredisiyle 24 aya kadar kullanılıp yüzde 1.10’luk faiz uygulanırsa aylık taksit 489 TL, dönem sonunda ödenecek tutar 11.800 liraya denk gelecek. Böylece 10 bin TL’lik bir avantaj oluşmuş olacak.

- Yapılandırma kapsamına bireysel krediler (kredi kartları) alındı. Ticari krediler yok.

Haberin Devamı

- Yapılandırmada müşterinin gelirine de bakacak. Borçlarda limit sınırlaması yok.

- Farklı kartların borçları birleştirilerek Ziraat Bankası’nın kartına geçiş yapılabilecek.

- 2018 verilerine göre bireysel kart borç sahiplerinin sayısı 25.6 milyonu aştı. Toplam kredi kartı borç yükü ise 103 milyar lirayı buluyor.