Ekonomiİşkur Typ Numarası Nedir, Ne İşe Yarar? Typ Numarası Nasıl Alınır?

İşkur Typ Numarası Nedir, Ne İşe Yarar? Typ Numarası Nasıl Alınır?

01.04.2021 - 04:42 | Son Güncellenme:

İŞKUR hem işçileri hem de işverenleri bir araya getiren oldukça önemli bir kurumdur. İŞKUR TYP numarası nedir, ne işe yarar? TYP numarası nasıl alınır? Tüm merak edilen soruları sizler için derledik.

İşkur Typ Numarası Nedir, Ne İşe Yarar Typ Numarası Nasıl Alınır

İŞKUR, devletin işveren ve işçiye dokunan en önemli kurumudur. Çalışma, Aile ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına bağlı olarak görev yapan İŞKUR geliştirdiği istihdam programları ile iş bulma sorununa ciddi derecede çözüm olmaktadır.

İŞKUR TYP Numarası Nedir?

İŞKUR'un en önemli istihdam programlarından bir tanesi de Toplum Yararına Programlar (TYP) olarak bilinen ve geçici olarak iş imkanı veren programdır. Program genel olarak çevre temizliği, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okulların bakım - onarım ve tadilat işlemlerini yapmak üzere işçi istihdamını hedeflemektedir. İŞKUR'a TYP Programına kayıt olunması için başvuru yapılması gerekmektedir. Bu başvurunun neticesinde bir numara adaya verilir ve bu numara ile işlem takibi yapılır.

İŞKUR TYP numarası Ne İşe Yarar?

İŞKUR TYP Numarası başvurulan ilana ait olan numaradır. Bu numara o ilan için geçerlidir. Herhangi bir TYP inanına başvurulması durumunda yine verilen bu numara ile başvuru sonuçları takip edilebilmektedir. Başvuru sahibine verilen numara ile TYP başvuru sonuçları sorgulanabilir.

TYP Numarası Nasıl Alınır?

TYP Numarası ilana başvurulmasının ardından sistem tarafından otomatik olarak verilmektedir. TYP numarası almak için sadece online işlemlerden ilgili alanlara yapılan meslek grubuna başvurulması yeterlidir. TYP numarası alımında önemli olan husus numarayı kaydetmek ve başvuru sahibinin meslek grubuna ait alana başvuru yapmasıdır. https://esube.iskur.gov.tr/Typ/TypArama.aspx linkinden giriş yapılarak bilgilerin eksiksiz doldurulmasının ardından TYP numarası ile sorgulama yapılabilir.