EkonomiEmlakBank'ın önceliği büyümeye katkı sağlamak

EmlakBank'ın önceliği büyümeye katkı sağlamak

31.03.2019 - 12:56 | Son Güncellenme:

1926’da Atatürk tarafından kurulan EmlakBank, Türkiye inşaat sektörüne kalıcı çözümler sunmak hedefi ile yola yeniden çıkıyor. Banka, yerel üretimi arttıracak, istihdama ve büyümeye olumlu katkı sağlayacak adımları öncelikli olarak hedefliyor.

EmlakBankın önceliği büyümeye katkı sağlamak

EmlakBank, yapı malzemeleri üreticileri, kullanıcıları ve nihai gayrimenkul alıcılarından oluşan inşaat sektörünü en iyi noktaya taşıyacak, yerel endüstriyel üretimi geliştirecek finansal çözümleri sunan bir banka olmayı ve sürdürülebilir gayrimenkul finansman modellerini Türkiye’de yaygınlaştırmayı amaçlıyor.

Haberin Devamı

Gelişmiş ülkelerin kalkınma planlarında sanayinin önemli bir yer tuttuğunu belirten EmlakBank Genel Müdür Deniz Aksu, “Üretim ve ekonomik büyümenin en önemli ihtiyacı teknolojik imkanları olan tesisler ve nitelikli iş gücüdür. Üretim tesislerinin veya organize sanayi bölgelerinin inşa edilmesi inşaat sektörü için önemli bir iş sahasıdır. Ekonomimiz için çok önemli bir yeri olan inşaat sektöründe, ithal edilen veya ithal girdi ile üretilen mallarda üretimi yurt içine ne kadar çekebilirsek o oranda önemli bir işi başarmış olacağız” dedi.

İnşaat sektörüne yerli üretimle girdi sağlayan, yapı malzeme ve ekipmanı üreticileri, asansör ve yürüyen merdiven üreticileri gibi önemli sanayii temsilcileriyle, ilgili dernek ve birliklerle görüşmeler yaptıklarını belirten Aksu, önümüzdeki hafta itibarıyla yerel imalat endüstrisinde yer alan iki ana dal olan “Özel ve endüstriyel üretimin önemi ve sürdürülebilir finansman modelleri” konulu çalıştay takvimini başlatacaklarını söyledi.

Haberin Devamı

Hem reel sektöre hem finans sektörüne destek olmak için piyasaya girdiklerini dile getiren Aksu, hedeflerini şöyle anlattı: “Uzun vadede vatanımızın ve milletimizin faydasına olacak işlere odaklanacağız. Yapı malzemeleri üretici ve kullanıcıları ile yerel endüstriyel üretimin sürdürülebilir finansmana erişimi, üzerinde çalışacağımız önemli konulardan biri olacak. İkinci konumuz ise mevcut emlak stoklarının doğru fiyatlanması için varlığa dayalı finansman modellerinin geliştirilmesi ve bu modellerin ihtiyaca uygun çözümlerle yapılandırılmasıdır. Diğer bir konumuz ise, kentsel dönüşümün tüm türlerinin fonlanması olacaktır. Birlik olmalıyız, beraber olmalıyız ve ülkemizin gücüne güvenmeliyiz.”