13.03.2025 - 07:01 | Son Güncellenme:
EKONOMİ SERVİSİ
Aksaray’da yapımı tamamlanan Güneş Enerjisi Santrali (GES), kuruluşun çevreye duyarlı enerji üretimindeki kararlılığını simgeleyen bir yatırım olarak faaliyete geçtiği duyuruldu. 2023 yılında Bozüyük’te devreye alınan 3.5 MW’lık çatı üstü güneş enerjisi santralinden sonra Aksaray’da yapımı tamamlanan 30 MWe/36 MWp kapasiteli GES, yeşil enerjiye geçişte şirketin ikinci büyük adımı oldu. Yeni yatırımla birlikte bu yıl Türkiye operasyonlarında kullanılan elektriğin yarısından fazlası, yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlanmış olacak.
2025 yılında elektrik tüketiminin yarısını, 2030 yılında ise tamamını kendi yenilenebilir enerji tesislerinde üretmeyi hedeflediklerini belirten VitrA Karo CEO’su Mert Karasu, “Bu yatırım sayesinde karbon ayak izimizi daha da azaltarak küresel hedeflerimize bir adım daha yaklaştık. Gelecekte tüm elektrik ihtiyacımızı yenilenebilir kaynaklardan sağlama hedefimize bağlıyız” dedi.
Ünlü oyuncu Hande Erçel, kariyeri ve aşk hayatının yanı sıra yıllar içinde yaptırdığı estetik ameliyatlarla adından söz ettirmeye devam ediyor.