24.02.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:
EKONOMİ SERVİSİ
Kolivar, şunları söyledi:
“Kağıt ambalaj tüm İstanbul’da geçerli olsun. Şu anda bu uygulama bazı ilçelerde fırıncıların isteğiyle sürdürülüyor. Kağıt ambalaj kullanılırsa ekmeğin bayatlama süresi 2 kat uzuyor. Günümüzde 24 saatte bayatlayan ekmek bu sayede 48 saatte bayatlıyor. Ekmeklerimizde rutubet oranı yüzde 38. Bu oran yüksek olduğu için üretiminde katkı olmazsa hemen yeşillenmeye başlar. Paket içerisindeki uzun ömürlü ekmekler mutlaka katkılı oluyor. Kağıt ambalajın da naylon poşet kadar maliyeti var. Bizim derdimiz ekmeğin hijyenik, steril, sağlıklı bir şekilde el değmeden vatandaşa ulaşması.”