WeWalk Akıllı Baston Proje Lideri Kürşat Ceylan, Arıkovanı’nda hedefine en hızlı ulaşan girişim olduklarını belirterek, YGA ve Vestel tarafından hayata geçirilen WeWalk’un 289 bin TL destek topladığını söyledi. Ceylan, şu anda sadece yurtiçinden destek ve talep aldıklarını da aktararak, yurtdışından da isteklerin geldiğini yakın vadede ürünün yurtdışına sunulması ve yabancı melek yatırımcılardan da fon alınması için çalışmalara başlayacaklarını kaydetti.
WeWalk, görme engelliler için tasarlandı. Göğüs ve baş hizasında önüne çıkabilecek tabela, direk, ağaç dalı gibi engelleri
kolaylıkla algılayıp uyarıyor. Bluetooth ile cep telefonuna bağlandığında telefonu kontrol etme imkanı veriyor. Tüm mobil uygulamalara da entegre olabiliyor.
Outliers Akıllı Not Defteri Kurucu Ortak Eray Altunbozar da, geliştirdikleri not defterinin ısıyla silinebilme özelliğiyle defalarca kullanılabildiğini belirterek, “Ürün prototip aşamasında. Her taraftan dağıtıcılık talebi alıyoruz. Yurtdışına da açılmayı planlıyoruz. İlk talep İran ve Azerbaycan’dan geldi. Nisan ayı itibariyle bu ülkelere de ürünümüzü götüreceğiz” dedi.
Notları fırında siliyorOutliers Akıllı Not Defteri, 40 bin TL’ye ihtiyacı varken Arkovanı’nda 339 bin 773 TL destek alarak hedefinin 8 katına ulaştı. Outliers Akıllı Not Defteri, pilot Frixion kalemiyle yazılanları Outliers uygulamasıyla dijitalleştirip, mikrodalga fırında 1 dakika ısıtıldıktan sonra yeni alınmış tertemiz bir deftere kavuşulmasını sağlıyor. Biten defterlere, kaybolan evraklara çözüm olması için çıkarıldı. Tüm not defterinizi cep telefonunuz ile PDF’e çevirebilir ve saniyeler içinde mikrodalga fırında silerek tekrar kullanabilirsiniz.
30 yaşındaki Altunbozar, New York Eyalet Üniversitesi’nde lisans, Harvard Üniversitesinde yüksek lisans eğitimi aldı.
Bean ise, yaşadığınız mekanları kontrol etmek için akıllı telefonunuzu kullanmanızı sağlıyor. Bean Akıllı Yaşam Sistemi, bluetooth aracılığıyla akıllı telefonunuzla iletişim kurarak size ışıklarınızı ve cihazlarınızı dilediğiniz yerden kontrol etmenizi ve anında müdahale etmenizi sağlıyor.
1.9 milyon TL’lik fon toplandı
Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu da, Arıkovanı’na bir yıl içinde 2 bin 700 fikir geldiğini belirterek, “Bunlar arasında 380 proje kabul edildi. 18 tanesi ise fonlama sürecine kaldı. 1 milyon 900 bin TL’lik fonlamaya ulaşıldı. Kısa sürede yüzde 75’lik kaynak sağlama oranıyla başarı yakalandı. Arıkovanı’nı yurtdışına, Rusya, Ukrayna ve Belarus gibi faaliyet gösterdiğimiz ülkelere açmayı da planlıyoruz. Tüm dünyaya erişmeyi hedefliyoruz” dedi. Terzioğlu, Türkiye’de artırılmış gerçeklik, sanal gerçeklik, mobile uyumlu her alanda projelerde açık ve ihtiyaç olduğunu da söyledi.