EkonomiArtık dijital küsme çağındayız

Artık dijital küsme çağındayız

07.07.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Minimum eforla, maksimum etki yaratmanın mümkün olduğu bir çağda yaşıyoruz. Twitter, Facebook, YouTube, WhatsApp ve her gün hayatımıza bir yenisi eklenen sanal alemdeki sosyal medya uygulamaları bizlere bu hızlı değişimin kapılarını aralıyor

Artık dijital küsme çağındayız

Eskiden birine kırıldığımızda veya birine tepki duyduğumuzda her normal insan gibi arkasından konuşurduk. Ancak devir değişti. Artık dargınlıklar, ayrılıklar ve birbirinden habersiz karşılıklı küsen ‘dağ’lar, sosyal ağlarla özdeşleşmiş durumda.
Ortak bir rakip/düşman yaratmanın büyüsüne kapılmak, birini çekiştirmek için fiziksel olarak bir araya gelme motivasyonuna her zaman yetemiyor. Özellikle Facebook, Twitter, WhatsApp ve hatta Instagram bu konuda sınırsız tembellik fırsatları sunarken...
Mesela biriyle tartışmak yerine 140 karakterde 140 ayrı mesaj çakacağınız bir tweet atmak çok daha pratik. WhatsApp’ta “Son görülme” özelliğini kapatmak ısrarcı bir sevgili veya arkadaş adayı ile yüzleşmekten daha az yorucu. Twitter’da tanıdığınız birini takip listesinden çıkarmak tavır koymanın olmazsa olmazı.

En komik olmak...
Nispet peşinde misiniz? En sevdiği mekana onun sevdiği insanlarla gidip Foursquare’de check-in yapın. Daha fazla acımasızlığa mı aşeriyorsunuz? Onun yerine koyduğunuz arkadaş/sevgili ile çekilmiş fotoları internete atın.
Kabul edelim, dijital küsme birinin arkasından iş çevirmek kadar sınıf ayrımı yapmayan bir hayat realitesi. Üst kattaki Nevriye Abla’yı da (Facebook’tan birine çemkirmek suretiyle) bu dalgaya kapılmış olarak görebilirsiniz, Türkiye’nin en komik adamını da, milyon dolarlar içinde yüzen bir NBA yıldızını da...

Haberin Devamı

Artık dijital küsme çağındayız

Kobe’den Howard’a Twitter’lı tepki
Devir değişti, Çelik değişti, tabi ki küsmeler de değişti... Ünlü NBA yıldızı Dwight Howard, Los Angeles Lakers yerine Houston Rockets ile sözleşme imzalamaya karar verdi. Onu Lakers’ta kalmaya ikna etmek için çırpınıp duran Kobe Bryant’ın tepkisi ise ağır oldu.
En basketbolla ilgilenmeyen okuyucular dahi onun adını duymuştur. Kobe Bryant...
Yaşayan bir basketbol efsanesi. Geçtiğimiz sezon NBA’in en dominant pivotu Dwight Howard, Kobe’nin takımı Los Angeles Lakers’ta forma giydi. Yeni sözleşme dönemi gelen Howard’ın yeni takımını seçme sürecinde Kobe oldukça aktif roldeydi. Özel toplantılar yaparak onun LA’de kalması için çok çaba sarf etti. Ancak Dwight’ın son kararı Rockets’a gitmek oldu.
Peki Kobe ne yaptı? Bir basın toplantısı mı? Hayır.
Önce Howard’ı Twitter’da takip etmeyi bıraktı. Sonra Howard’ın pozisyonunda oynayan bir başka Lakerslı Pau Gasol ile sarıldığı bir fotoğrafı Instagram’a yükledi. Dijital küsmenin geleneksel çirkefliklere karşı en büyük avantajı da bu aslında. Minimum eforla, maksimum etki yaratmak mümkün.
İki tuşa basarak; taraftara “Howard’ı unutun”, Lakers yönetimine “Gasol ile devam edin” ve Howard’a “Gasol en az senin kadar önemli” diyebilmek gibi...

Haberin Devamı

Haftanın ekrana para attıran ürünü:
MP3 çalan ızgara!

Artık dijital küsme çağındayız

Mangal yapmak, bu esnada yarım yamalak pişmiş etleri herkesten önce kemirirken, iyi soğumamış duble rakının üstünden bir yudum almak benim için hayatın katlanılmaz olduğunu unutturabilen nadir anlar arasında.
Ancak kabul edelim mangal yakmak uğraş gerektiren bir iş. Üşengeçler için daha az kokan bulaşan açık hava et pişirme yöntemleri mevcut. Elektrikli ızgaralar gibi.
Ancak teknoloji gelişiyor ve bazen sadece et pişirebilmek bir ızgarayı tatmin etmiyor. MP3 BBQ Grill adlı ürün, ızgaralık görevinin yanısıra ilginç bir özelliği de üzerinde taşımakta: MP3 çalmak.
200 dolarlık lezzet
Türkiye’ye kargo edilme opsiyonu bulunan ve 200 dolara satışa sunulan ürünün entegre radyosu mevcut. Ayrıca ister mp3 çalabilen akıllı telefonları, ister basit bir mp3 player’ı ızgaranın alt bölümüne yerleştirdiğinizde 10 watt’lık hoparlör sayesinde gerçek bir parti havasına girebilirsiniz.
Sonrasında yapmanız gereken tek şey, yaptığınız eylemin adına barbekü partisi demek ve o kelimeyi söylemenin verdiği haksız gurur ile yaşamak.

Artık dijital küsme çağındayız