EkonomiANSİAD Başkanı ALİ Eroğlu: 23 yıllık güçlü bir derneğiz

ANSİAD Başkanı ALİ Eroğlu: 23 yıllık güçlü bir derneğiz

04.10.2013 - 10:38 | Son Güncellenme:

Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği (ANSİAD) Başkanı Ali Eroğlu, 23 yıl önce kurulan derneğin, saygın bir meslek kuruluşu özelliğinin yanı sıra sosyal ve siyasi konularda da üyelerini bilgilendirici çalışmalar yaptığını belirterek, ANSİAD'ın çalışmalarını şöyle anlatıyor:

ANSİAD Başkanı ALİ Eroğlu: 23 yıllık güçlü bir derneğiz

"ANSİAD, bölgenin öncü ve yenilikçi girişimcilerini işbirliği temelinde bir araya getiren bir kurum olarak, üyelerine küresel rekabete yönelik eğitim, organizasyon ve strateji desteği sağlar.

Antalya ve Batı Akdeniz Bölgesinde küresel rekabete açık güçlü bir ekonominin ve çağdaş bir toplumsal yapının oluşumuna katkıda bulunur, bölgenin doğal ve tarihi zenginliğini koruyarak sürdürülebilir kalkınmasını amaçlar. Ekonomik sorunlarla ilgili olarak yetkilileri ve kamuoyunu bilgilendirir, talepleri iletir. ANSİAD bu misyonunu yerine getirirken, demokratik ve laik hukuk devleti ilkelerine bağlıdır. Liberal, etkin devlet anlayışını ve piyasa ekonomisini benimser. Bölge kaynaklarının bölgenin gelişimine tahsisinden yanadır. Katılımcı bir örgüt yapısını benimser.

Her partiye eşit

ANSİAD üyeleri inşaat, sanayi, tarım, ticaret ve turizm sektörlerinde faaliyet gösteriyor. Doğal olarak, üyelerimizin çeşitli sivil toplum örgütlerinde de üyelikleri bulunuyor. Yine doğal olarak, her üyemizin de bir siyasi görüşü var veya siyasi partilerde faal olarak görev alıyor. Bu nedenle misyonumuz gereği her siyasi partiye eşit mesafede olmaya özen gösteriyoruz. Diğer sivil toplum örgütleri ve yerel yönetimlerle de işbirliği yürütüyoruz. Ortak akılı savunuyor sivil toplumun gücüne de inanıyoruz.

Bu nedenle ANSİAD yeni örgütlenmelere her zaman destek oldu. Örnek vermek gerekirse; BAKSİFED (Batı Akdeniz Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu), BAKA Kalkınma Kurulu, Expo 2016 İcra Kurulu Üyeliği, Ortak Akıl Platformu (OAP), Zeytinpark A.Ş. Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı BAGEV, Tarım İl Müdürlüğü Gıda Güvenliği Eylem Kurulu, Antalya Kent Konseyi, Antalya Kent Konseyi Kadın Meclisi, Antalya Büyükşehir Belediyesi Kırcami Danışma Kurulu, Antalya Tarım Konseyi, Antalya Hukuk Fakültesini Geliştirme Derneği kuruluşunda bulunduğumuz sivil toplum kuruluşları.