Ekonomi‘Ali Sami Yen’ Stadı artık Torun Center

‘Ali Sami Yen’ Stadı artık Torun Center

11.04.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Mecidiyeköy’de Ali Sami Yen arazisi üzerinde gerçekleştirilmesi planlanan Torun Center satışa çıktı. Merakla beklenen Torun Center projesinin yatırım bedeli ise 1 milyar lira

‘Ali Sami Yen’ Stadı artık Torun Center

Uzun yıllar Galatasaray’ın stadyumu olarak kullanılan Ali Sami Yen arazisi ihalesini kazanan Torunlar GYO, yeni proje hazırlıklarını tamamlayarak satışa başladı. Torun Center adı verilen proje 2 rezidans bloğu ve 1 ofis bloğundan oluşuyor. Projede satış fiyatları 580 bin dolar ile 3 milyon 900 bin dolar arasında değişiyor.
Mimar Emre Arolat tarafından tasarlanan projede yaklaşık 19 bin metrekare dış mekân ve 6 bin metrekare iç mekân olmak üzere toplam 25 bin metrekare peyzaj alanı bırakıldı. Projenin önündeki 10 bin metrekarelik yeşil alan ise kent meydanına dönüştürülerek kamunun kullanımına açılacak.

‘Bir tarih yatıyor’
Torun Center arazisinin pek çok heyecanı ve sevinci barındıran bir anısı olduğunu söyleyen Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, Torun Center’ın altında bir tarih yattığına dikkati çekti. Torun, “İstanbul’un hem sosyal hem ekonomik geçmişinde çok önemli bir yeri ve misyonu olan bu arsa milyonların sevincini, hüznünü ve heyecanını barındırıyor. Tarihe tanıklık eden bu önemli arsada İstanbullular için yeni bir kamusal, kentsel alan yaratmak istedik” dedi.

Haberin Devamı

Ali Sami Yen heykeli olacak
Ali Sami Yen Stadyumu’nun ruhunu yaşatmak için Türkiye’nin önde gelen heykeltıraşlarının katılacağı bir yarışma düzenleyeceklerini belirten Torun “Ali Sami Yen stadyumu sahip olduğu tarih ile Türkiye’nin hafızasında önemli bir yere sahip. Biz de Ali Sami Yen Stadyumu’nu yaşatmak için ülkemizin önde gelen 3 heykeltraşından projenin önüne bir heykel yapmasını istedik. Bu Torunlar GYO’nun vefa borcudur” diye konuştu.
Projenin önüne yerleştirilecek heykelin İstanbul’a gelecek turistlerin bile gelip fotoğraf çektirecekleri şekilde dizayn edileceğini söyleyen Mimar Emre Arolat da, “Ali Sami Yen’in kent hafızasında önemi büyük” dedi.

Modüler sistem kullandı

Projenin konut kulesinde metrekare satış fiyatları 5 bin 200 ile 8 bin 300 dolar arasında değişiyor. Ofis kulesinde ise ilk 10 katta 300 ile 420 metrekare arasındaki ofisler 5 bin 200- 5 bin 800 dolar + KDV arasında değişiyor. Bahçe ofisleri ise 105 metrekareden başlıyor, modüler sistemle 1.130 metrekareye kadar çıkıyor. Satış fiyatları ise metrekaresi 3 bin 900 ile 4 bin 900 dolar + KDV olarak belirtiliyor. Projedeki konutlarda yüzde 1 KDV uygulanıyor. Torunlar GYO bazı birimleri satışa çıkarmayarak portföyünde tutmayı planlıyor.

Haberin Devamı

Futbolseverlerden ilgi
Ali Sami Yen arazisi ile gönül bağı olan herkesin projeye ilgi gösterdiğini belirten Torun, “Biz projemizi sadece belli bir taraftar grubu ile kısıtlamıyoruz. Futbola gönül veren herkesin ilgisi var. Eskiden futbol heyecanının yaşandığı yerde şimdi iş hayatının heyecanı yaşanacak” dedi.

Bahçe ofis konsepti
Torun Center ofis ve rezidans olmak üzere üç bloktan oluşuyor. Zeminden 160 metre yüksekliğinde olan iki konut kulesi toplam 42 kattan, ofis kulesi ise 36 kattan oluşuyor. Toplam 241 bin metrekare inşaat alanına sahip olan projede 69 bin metrekare konut ve 87 bin metrekare ofis ve ticari alan bulunuyor. Kulelerin alt platformunda konumlandırılan bahçe ofisler ise 2 katlı olarak sunuluyor.
Toplam 1 milyar lira yatırım tutarına sahip projenin 2015 yılının 3. çeyreğinde tamamlanması planlanıyor.

Haberin Devamı

Karbonu sıfırlayan Arcipark 2013 fuarı dönüşümle başladı

Gayrimenkul sektörünün önemli isimlerinin biraraya geleceği Arkiparc 2013, Arkitera Mimarlık Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Yılmaz ve Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay’ın açılış konuşmalarıyla başladı.
Yılmaz, Arkiparc etkinliğinin en büyük ihtiyacının yerel yönetimlerin ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın desteği olduğunu vurguladı. Türkiye’nin hızla kalkınan ve kentleşen bir ülke olduğunun altını çizen Yılmaz, bu bağlamda kentlerin ve fiziksel çevrenin de bu hızlı dönüşümden etkilendiğini söyledi.

Kültürün gücü
Yılmaz, dönüşümün uzun vadede ihtiyacı doyuracak bir model oluşturularak ortaya konabileceği, bu modeli oluştururken de iktidarın tasarımın ve kültürün gücünden yararlanması gerektiğini belirtti.
Ömer Yılmaz, Arkiparc’ın karbon sıfır fuar olarak dikkat çektiğini belirtti.

% 85’i kaçak
Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay da, kentsel dönüşüm de kentsel kalite kavramının ele alınıyor olmasının önemine dikkat çekti. Yüzde 85’i kaçak yapılaşmış kentte çözüm olarak ise kentsel dönüşümün zorunlu olduğunu vurguladı.
Küçükçekmece merkezi için Yavuz Selim Sepin Mimarlık desteğiyle kentsel tasarım projesi geliştirildiğini söyleyen Yeniay, bu alanın, halkın, yasanın sağladığı avantajlardan faydalanması için afet riski altındaki alan ilan ettiklerini belirtti.
Yeniay konuşmasını tamamlarken, İstanbul'un dönüşmesinin bir zorunluluk olduğunu fakat bunun yoğunluk artışıyla yapılmaması gerektiğinin altını çizdi.
‘Kentsel Kalite için Diyalog’ mottosuyla 2008 yılında yola çıkan ve bu yıl 4.sü düzenlenen ArkiPARC etkinliği, ‘Cumhuriyet’in 100. Yılına 10 Kala’ teması ile 10-11 Nisan tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi’nde düzenleniyor.

Haberin Devamı

‘İstanbul spontane gelişiyor’

İlk günün özel konuşmacısı ise Avrupai ve Bölgesel Ağlar Direktörü ve Avrupa Birliği Ruhr Bölge Birliği (RVR) Temsilcisi Michael Schwarze-Rodrian oldu.
Rodrian, Türkiye’de gayrimenkul alanında yapılacak yatırımlar ile bölgesel kalkınma arasındaki ilişkinin kurulmasına değindi. Dünya kentlerinin sadece altyapıları ile değil içerikleri ile de yarıştıklarını söyleyen Rodrian, bu sebeple MIPIM, ExpoREAL, ArkiPARC gibi etkinliklerin gayrimenkul sektörünün gelişimi için önemini vurguladı.
Mega kentlerin mega çözümlere ihtiyaç duyduğunu belirten Rodrian, İstanbul hakkındaki izlenimlerine yer vererek, İstanbul'un spontane gelişen bir kent olduğunu ve potansiyel barındırdığını söyledi.

Haberin Devamı

Ankara’nın batıya açılan kapısında temel atıldı

West Gate projesinin temeli atıldı. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve çok sayıda milletvekilinin katıldığı temel atma töreninde binalardaki enerji verimliliğine dikkat çekildi.
Doğukan Yapı tarafından Ankara-Eskişehir yolu üzerinde konumlandırılan proje, 30 Ağustos 2015 tarihinde teslim edilecek. Arsa alanı 38 bin 840 metrekare olan projede projede inşaat alanı ise 140 bin metrekare olarak belirlendi.
West Gate Residence’ın yatırım değeri 185 milyon lira. 707 adet bağımsız birimi bünyesinde barındıran projenin konut blokları altında 25 bin metrekare kiralanabilir alanı olan AVM de hizmet verecek.
Projeyle ilgili bilgi veren Doğukan Group Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Bıyık, “West Gate, Ankara’nın batı yakasında batıya açılan bir kapı olarak düşünüldü. Adı da oradan geliyor West Gate ‘batı kapısı’. West Gate projesi Eskişehir batı kolunda yer alması sayesinde ulaşım açısından da avantajlı” dedi.


2 yenİ proje yolda
Doğukan Group Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Bıyık, Çukurambar ve Söğüzözü’nde 2 projeye daha devam ettiklerini ve bu yılın sonu veya 2014 yılının başında satışa sunmayı planladıklarını anlattı.

Park yapan beledİye desteğİ alacak

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kaldırımları düzgün olan, bisiklet yolları bulunan ve düzenli çöp kutularının olduğu çevreci sokaklar için çalışma başlattı.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın, çevreci proje getiren belediyelere İller Bankası’nın verdiği hibenin biraz daha artırılacağını söylemesi üzerine, Bakanlık Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü harekete geçti. Genel Müdürlük belediyeleri teşvik ederek çanak anten ve tabela düzenlemeleriyle birlikte çevreci sokak ve çevreci park uygulamalarını hayata geçirecek.
Konuyla ilgili olarak Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, belediyelerin yurtdışında yapılan çevreci projeleri iyi incelemeleri bunun Türkiye’de nasıl uygulanabileceği hakkında fikir yürütmesi gerektiğinin altını çizdi.

Düzenlemeye gidilecek
Sokaklarda bir düzenlemeye gidilmesi için çalışmalara başladıklarını söyleyen Çevre Yönetim Genel Müdürü Mehmet Baş, “Düzenlemede engelli vatandaşlar da düşünülecek. Engelli vatandaşların rahatlıkla girip çıkabileceği kaldırımlar düzenlenecek. Çevreci sokak projesiyle, insanların rahat gezip dinlenebilecekleri, alış verişini yapabilecekleri sokakların oluşturulmasını hedefliyoruz” diye konuştu.
Çevreci sokak projesiyle birlikte “Çevreci Park” projelerinin de bulunduğunu belirten Baş “Çevreci Park projesiyle belediyelerin uygun yerlerde dizayn edecekleri parklarda çevreye katkılarından dolayı destek sunmayı amaçlıyoruz” dedi.

Hitit esintili projeyi % 40 peşinatla satıyor

Maltepe’de DAP Yapı tarafından hayata geçirilen Vazo Kule Konutları’nda satışlar tüm hızıyla devam ediyor. Kendisini 8-12 yılda amorti edecek olan Vazo Kule projesi Rotana’nın Arjaan markasıyla işletilecek.
Dap Yapı’nın Maltepe inşa ettiği birçok proje arasında yerini alan Vazo Kule projesi Hitit esintileri taşıyor. Teslimlerin 30 ayda gerçekleşeceği Vazo Kule Maltepe’de cazip ödeme seçenekleri sunuluyor. Yüzde 40 peşinatın ardından 30 ay vade fırsatı sunulan projede, yürüyüş parkurları, fitness merkezi, Türk hamamı, yüzme havuzu, mini alışveriş merkezi, kafeler, restoranlar, otopark ve helikopter pisti bulunuyor.

Ağaoğlu, Ataşehir’de 4 farklı seçenek sundu

My Towerland Ataşehir’de son konutların satışları devam ediyor. Ağaoğlu İnşaat tarafından hayata geçirilen proje 3 bin 500 konuttan meydana geliyor. Dört farklı ödeme şeklinin sunulduğu Ağaoğlu My Towerland projesinde yüzde 50 peşinat, yüzde 25 peşinatla iki ara ödeme yapılabiliyor. Ya da yüzde 50 peşinat, yüzde 50’lik konut bedeli 15 Eylül 2013 tarihinde ödeniyor. Veya projede yüzde 50 peşinat, yüzde 50 Ağaoğlu kredisi kullanılabiliyor. Buna göre Ağaoğlu kredisinde vade farksız 18 ay taksit yapılıyor. Son olarak yüzde 35 peşinat, 15 Mart 2014’te yüzde 30’luk ara ödeme imkânı veriliyor. Kalan konut bedeli banka kredisiyle ödeniyor.

Varyap Meridian’in lüks konutları hemen teslim

Varyap Meridian’in son etabı Grand Tower bloğunun anahtar teslimleri başladı. Birçok farklı kullanıma olanak veren ticari villalar ise teslime hazırlanıyor. Teslimine hızla devam edilen Varyap Grand Tower’da stüdyodan, 4+1’e farklı daire ve home-ofis seçenekleri bulunuyor.
Varyap Grand Tower’ın önünde ve Finans Merkezi bağlantı yolu üzerinde yer alan 600 metrekare büyüklüğündeki ticari villalar ise, 330 metrekarelik özel bahçeleri ve 45 metrekarelik teraslarıyla yatırım fırsatı sunuyor. Her türlü ticari amaçlı ofis olarak kullanılabilen villalar, kiralama yapmak isteyen markalar ve satın almak isteyen yatırımcılar tarafından talep görüyor.

Kağıthane’de yüzde 1 KDV’li satışlar sürüyor

Vera Residence’ta yüzde 1 KDV avantajı sürüyor. Vera Residence’ın teslim tarihi 2014 yılının Aralık ayı olarak belirlendi. Türkiye Finans ve Kuveyt Türk bankaları ile anlaşmalı olan Vera Residence’ın inşaat alanı 28 bin metrekare iken, arsa alanı 6 bin 500 metrekare olarak belirlendi.
Kağıthane’de Vera Group imzasıyla hayata geçirilen Vera Residence’ın yatırım bedeli 140 milyon lira. Mimari tasarımında Ütopya Mimarlık’ın imzası bulunan proje, 220 konut ve 14 ticari birimden meydana geliyor. Taksim’e 10, Maslak ve Fatih Sultan Köprüsü’ne ise 5 dakika mesafede konumlanan projenin teslim tarihi 2014.