EğitimYüz yüze eğitimde katılım oranı %95

Yüz yüze eğitimde katılım oranı %95

30.09.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanı Özer, lise öğrencileriyle bir araya gelerek, yüz yüze eğitimle ilgili öneri ve istekleri dinledi. Özer, temel eğitim ve ortaöğretimde öğrencilerin okullara devam oranının yüzde 95’in üzerinde olduğunu söyledi...

Yüz yüze eğitimde katılım oranı %95

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Ankara’nın çeşitli ilçelerinden Anadolu, fen, imam hatip, güzel sanatlar ile mesleki ve teknik Anadolu liselerinden öğrencilerle bir araya geldi. Bakanlıkta gerçekleşen buluşmada öğrencilerle sohbet eden Bakan Özer, “Şu anda ana odağımız, okulların yüz yüze eğitime devam etmesi. Bu süreçte dördüncü haftamızı başarılı bir şekilde tamamlamak üzereyiz. Süreç, planlandığı gibi ilerliyor” dedi.

Haberin Devamı

“Uzun bir aradan sonra yeniden yüz yüze eğitime başlarken istedik ki öğrencilerimizi dinleyelim, bir ihtiyacınız var mı? Yüz yüze eğitimden, Bakanlığın yürüttüğü faaliyetlerden memnun musunuz? Bizden ne gibi beklentileriniz var?” diyerek sözü öğrencilere bırakan Bakan Özer, onların öneri ve isteklerini dinledi.

Yaklaşık bir buçuk yıldır öğretmenleri ve arkadaşlarından uzak kaldıkları için onları çok özlediklerini ifade eden öğrenciler, yüz yüze eğitimin devamı konusundaki hassasiyetleri için Özer’e teşekkür etti ve taleplerini dile getirdi.

‘Hareketsiz kaldık’

Keçiören Vatansever Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın Fen Lisesi öğrencisi Ufuk Kemal Altunsoy, “Okulların açılması bizim için çok mükemmel oldu” diyerek memnuniyetini dile getirdi. Cezeri Yeşil Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Enes Yaşar da “Yüz yüze eğitim sürecindeki bu kararlılığınız ve cesur yürekliliğinizden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi. Çankaya Cumhuriyet Fen Lisesi öğrencisi Esma Aktürk de uzun süre devam eden uzaktan eğitim nedeniyle hareketsiz kaldıklarını belirterek bu yüzden yeni dönemde kültür, sanat ve sportif etkinliklere daha çok yer verilmesini istedi. Ankara Güzel Sanatlar Lisesi öğrencisi Selin Badem ise “Yüz yüze eğitim çok iyi gidiyor. Bu sürece yaptığınız katkıdan dolayı çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘Devam oranı çok yüksek’

Görüşmenin ardından öğrencilerin okullarıyla ilgili taleplerinin hızla karşılanacağını söyleyen Özer, şunları kaydetti: “Şu anda temel eğitim ve ortaöğretimde öğrencilerin okullara devam oranı çok yüksek. Türkiye genelinde devam oranı yüzde 95’in üzerinde. Bu, velilerin ve öğrencilerimizin artık önlemleri alarak okula devam etme noktasında bir kaygılarının olmadığını gösteriyor. Bu süreçte en büyük avantajımız, öğretmenlerimizin aşılanma oranlarının oldukça yüksek olması.”

Özer, “850 bin sınıfımız var, vaka nedeniyle zaman zaman bazı sınıflar uzaktan eğitime geçebilir ama önemli olan açık sınıfların sürdürmesidir. Diğer taraftan 14 gün ara veren sınıflarımız, dijital platformlar üzerinden canlı sınıf uygulamasıyla derslerine devam edebiliyor” dedi.