EğitimYabancı bakıcı ister misiniz?

Yabancı bakıcı ister misiniz?

04.06.2008 - 12:58 | Son Güncellenme:

İyi bir dil eğitiminin farklı yolları var. Yabancı dadı seçimi de bunlardan biri. Hemen “pahalı” diye itiraz etmeyin. Au-pair gibi farklı değişim programlarıyla maliyeti düşürebilirsiniz

Yabancı bakıcı ister misiniz

Geçen hafta çocuğunuzun dil öğrenmesine değinmiş ve günümüz toplumlarında farklı diller konuşmanın gerekliliğinden bahsetmiştik. Bu haftaki da çocuğunuza yabancı bir çocuk bakıcısı edinerek onun dil gelişimine nasıl yardımcı olabileceğinize değinmek istiyoruz.

Yabancı bir ülkeden gelen bir çocuk bakıcısının çok pahalı olduğunu düşündüğünüze eminiz. Evet, haklısınız. Özellikle eski filmlerden aklınızda kalan bir önyargıyla bu işi sadece zengin ailelerin çocuklarına sunduğu bir imkan olarak düşünüyor olabilirsiniz.

Ancak günümüzde farklı değişim programları sayesinde özellikle genç bireyler çocuk bakıcılığı yapmak için farklı ülkelere giderek, hem kendi deneyimlerini hem de ailelerin ve çocukların deneyimlerini zenginleştiriyorlar. Siz de bu programlardan birini düşünebilir ve çocuğunuza bu imkanı sunabilirsiniz.
Bu programların en bilineni ise ""Au pair"" sitemi olarak adlandırılıyor. Şimdi kısaca bu programa bir göz atalım...

Haberin Devamı

""Au-pair"" nedir?

Özellikle İngiltere, Amerika ve bazı Avrupa ülkeleri ve ülkemizde uygulanan, 18-27 yaşlar arasında daha çok kadınların tercih edildiği bir program. Au-pair anne yardımcılığı olarak da adlandırılır. Au-pair programı en yaygın olarak İngiltere’de uygulanmakta. Au-pair’lik yalnızca dil değil bir kültür programı olarak da kabul edilmelidir.

Au-pair’in yükümlülükleri

Çocukları uyandırmak, yemeklerini hazırlamak, banyo yapmalarına yardımcı olmak, odalarını temiz tutmalarını sağlamak, okula götürüp getirmek, derslerine yardımcı olmak, vaktinde uyumalarını sağlamak.
Çocukların sağlık durumları ile yakından ilgilenmek.
Anne-baba dışarı çıktığında haftada iki veya üç gece çocuklara bakıcılık yapmak.
Alışveriş yapmak, genel ev işlerine yardımcı olmak (ütü, toz almak, evin düzenli ve temiz tutulmasını sağlamak gibi).
Au-pair özellikle tercih etmezse bebek bakımından sorumlu değildir. Genellikle anaokulu ve üzeri yaş grubu çocuklarla ilgilenilir.
Evin telefonunu ve internet bağlantısını ailenin izni olmadan kullanamaz.

Haberin Devamı

Ailenin Au-pair’e karşı görev ve sorumlulukları

Au-pair’e güvenli bir ortamda kalış, beslenme ve özel oda sağlanmalı,
Onu ailenin bir bireyi olarak görmeli, uyum sürecinde yardım etmeli,
Au-pairin düzenli olarak bir dil okuluna gidebilmesi için uygun zaman sağlanmasına yardımcı olmalı,
Haftalık cep harçlığını eksiksiz ve düzenli ödemek durumundadır.

Daha fazla bilgi almak için:www.aupair.com

available_babysitters.shtml