EğitimWorkaway Nedir, Nasıl Yapılır? Workaway Çalışmak İçin Hangi Tür Vize Gerekir?

Workaway Nedir, Nasıl Yapılır? Workaway Çalışmak İçin Hangi Tür Vize Gerekir?

20.04.2022 - 17:03 | Son Güncellenme:

Workaway Uluslararası gezi statüsüne kültür katkısı sağlamak amacıyla sıklıkla kullanılan bir uygulamadır. Özellikle geçici çözüm olarak da ifade edilen bu durum gidilen ülke ev sahipleri tarafından konaklama amacıyla yardımcı olmaktadır. Workaway uygulamasına katılan kişilerin konaklama karşılığında geçici hizmet etmeleri beklenmektedir. Workaway nedir, nasıl yapılır ayrıntıları ile derledik.

Workaway Nedir, Nasıl Yapılır Workaway Çalışmak İçin Hangi Tür Vize Gerekir

 Workaway İngilizceden gelen bir tamlama olup geçici hizmet olarak Türkçeye çevrilmektedir. Karşılıklı kültür paylaşımları karşılığında yardımcı olmak olarak tanımlanmaktadır. 

Haberin Devamı

 Workaway Nedir? 

 Workaway kültürel alışveriş olarak bilinmektedir. Kişi merak ettiği bir ülkeye gitmesi halinde o ülkede yaşan ailelerin tamamen gönüllülük esasına dayalı ücretsiz yeme içme ve konaklama vermesi ve karşılığında misafir olarak giden kişinin ev sahibine ihtiyaç duyulan konularda yardım etmesidir. 

 Gerek giden kişinin gerekse misafir eden ailenin karşılıklı kültür bağlarının güçlenmesi amaçlanmaktadır. 

 Workaway Nasıl Yapılır? 

 Work away sisteminde yurtdışı ülke ve bu ülkelere gitmek halinde orada karşılıklı olarak yapılan işlerin bir listesi verilmektedir. Misafir olarak gidecek kişi istediği ülkeyi seçerek karşılığında orada bulunması esnasında hangi işe yardımcı olunacağı işi seçerek bir mail göndererek seçimini tamamlaması yeterli olacaktır. 

Haberin Devamı

 Workaway Çalışmak İçin Hangi Tür Vize Gerekir? 

 Workaway vizeleri ülkeden ülkeye değişkenlik göstermektedir. Bazı ülkeler için sadece turist vizesi yeterli olurken bazı ülkeler ise Workaway vizesi şartı getirmiştir. Bu ve benzeri kültür seyahatleri konusunu ayrı bir başlık altında toplamıştır.