EğitimWipe Data Nedir, Ne İşe Yarar? Wipe Data Nasıl Kullanılır?

Wipe Data Nedir, Ne İşe Yarar? Wipe Data Nasıl Kullanılır?

31.05.2022 - 01:21 | Son Güncellenme:

Wipe data, telefonu fabrika ayarlarına döndürerek geniş kapsamlı kullanım sunan sistemdir. Wipe data ne demektir sorusunu cevaplayabilmek için Wipe ve data terimlerinin ne olduğunu anlamak gerekmektedir. Wipe; yeni bir yazılım yüklenmeden önce kullanımda bulunan ROM kalıntılarını silme işlemidir. Data ise eldeki veri demektir. İşte Wipe Data nedir, ne işe yarar? Wipe data nasıl kullanılır ayrıntıları ile derledik.

Wipe Data Nedir, Ne İşe Yarar Wipe Data Nasıl Kullanılır

Wipe data, mobil cihazlarda fabrika ayarlarına dönüş işlemidir. Cihazınızda yapacağınız Wipe Data cihazınızı tam kapasiteyle fabrika ayarlarına döndürerek yeni bir cihaz edinmiş gibi kullanım sunmaktadır.

Haberin Devamı

 Wipe Data Nedir, Ne İşe Yarar?

 Wipe data, telefonu resetleyerek fabrika ayarlarına döndürme işlemidir. Wipe/data Factory Reset adı verilen yazılım işlemi sayesinde telefonunuzu güvenli, verimli bir şekilde kullanabilirsiniz. Android cihazların büyük bölümünde kullanılabilir durumdadır.

 Wipe Data Nasıl Kullanılır?

 Wipe data, mobil cihazları fabrika ayarlarına döndürme işlemidir. Fabrika ayarlarına döndürme (Factory reset) olarak bilinmektedir. Wipe data işlemi yapabilme gereksinimleri, cihaza virüs müdahalesi, yazılım hataları ve kendiliğinden Reset olabilmektedir. Wipe data işlemi yapabilmek için;

 Telefonun kapatılması gerekmektedir. Yeterli şarj bulunduğundan emin olunmalıdır. Önce ses tuşuna daha sonra menü tuşuna basınız.

Haberin Devamı

 Cihaz açma tuşuna 5 ya da 6 saniye basılı tutarak başlatılır. Android logosu görüldüğü anda tuşlar serbest bırakılmalıdır. Gelen yazılardan Wipe data/Factory reset seçeneğine gelerek onaylanması gerekmektedir. Onay için görülen yes seçeneğiyle işlem bitirilmelidir. Sorunla karşılaşarak başa dönüldüğünde ise Reboot system now ile onaylayın, bu sırada 15-20sn beklenmesi gerekmektedir.