Eğitim Wamp Nedir, Ne İşe Yarar? Wamp Server Nasıl Kullanılır?

Wamp Nedir, Ne İşe Yarar? Wamp Server Nasıl Kullanılır?

20.04.2022 - 16:29 | Son Güncellenme:

WAPM, kullanılan Windows işletim sistemine yüklendiğinde, bilgisayarda sanal sunucu gibi davranmaktadır. Bir yazılım yığını olarak adlandırılan WAMP, bilgisayarda yer almaktadır. Peki, WAMP nedir? WAMP ne işe yarar? WAMP server nasıl kullanılır sizler için ayrıntıları ile derledik.

Wamp Nedir, Ne İşe Yarar Wamp Server Nasıl Kullanılır

 WAMP internete bağlı olmamakla birlikte istenilen yazılımı deneme imkanı sunmaktadır. WAMP'in L-Linux'tan türediği bilinmektedir. Aralarındaki tek fark Linux bazlı işletim sistemlerinde LAMP kullanılırken, Windows için WAMP kullanılmaktadır.

Haberin Devamı

 WAMP Nedir?

 Bilgisayarda sanal sunucu gibi davranan WAMP, makinede yer aldığından internete bağlı olmadan çalışmaktadır. Herhangi bir zararlı yanı olmadığı gibi bütün WordPress özellikleri denenebilmektedir. Güvenli bir çalışma alanı olarak kullanılan WAMP, kontrol paneline sahip olmaktadır.

 WAMP Ne İşe Yarar?

 İşletim sistemini bir Php yazılım geliştirme ortamına çeviren WAMP, sunucu ayarların yönetilmesine izin vermektedir. Kurulumu son derece basit olmakla birlikte tek tuşla sayfalar çalıştırılabilmektedir. WAMP ile birlikte bilgisayar dış dünyaya açılmaktadır. Web tasarımcıları, web geliştiricileri ve web sitesi yöneticileri, WAMP kullanmayı tercih etmektedir.

 WAMP Server Nasıl Kullanılır?

 WAMP server kurulum programı bilgisayara indirildikten sonra kurulum başlatılmaktadır. Lisans sözleşmesinin onaylanması gerekmektedir. Programın kurulacağı dizin belirtildikten sonra herhangi bir değişim yapılmasına gerek bulunmamaktadır. WAMP server tarayıcı olarak İnternet Explorer kullanmaktadır. Fakat farklı bir tarayıcı seçimi de yapılabilmektedir. Editör seçimi yapıldıktan sonra kurulum tamamlanmaktadır. Kurulumun tamamlanması ile birlikte bilgisayardaki tüm php dosyaları çalıştırılabilmektedir.