GündemSon dakika... Emniyet'ten 'jammer' açıklaması! Belediyelerin kullanma yetkisi var mı?

Son dakika... Emniyet'ten 'jammer' açıklaması! Belediyelerin kullanma yetkisi var mı?

28.04.2025 - 14:57 | Son Güncellenme:

Ekrem İmamoğlu'nun bulunduğu bir otelde korumaları tarafından güvenlik kameralarının bantlandığı ve jammer cihazının kullanıldığı iddia edilmişti. Konuyla ilgili Emniyet Genel Müdürlüğü'nden açıklama yapıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında, Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul'daki bir otelde gerçekleştirdiği görüşmenin detayları ortaya çıkmıştı. Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde İmamoğlu'nun korumaları tarafından kameralarının bantlandığı görülürken ayrıca jammer cihazının kullanıldığı da iddia edilmişti. Emniyet'ten gündeme gelen jammer konusuyla ilgili açıklama yaptı.

Haberin Devamı

Emniyet açıklamasında "Yetkisiz kişi, kurum ve kuruluşlar tarafından haberleşmenin kesilmesi TCK 124. maddesince suç olarak tanımlanmıştır" denildi.

Açıklamanın devamında şu ifadeler yer aldı:

EGM'den yapılan yazılı açıklamada, 27 Nisan 2025 tarihinde bazı basın yayın kuruluşlarına, jammer kullanım usulleri ve cezai yaptırımları ile ilgili haberler yansıdığı belirtildi. Bunun üzerine konuyla ilgili açıklama yapılmasının uygun görüldüğü belirtilerek, "5809 sayılı Elektronik Haberleşme Kanununun 2'nci Maddesinin 3'üncü Fıkrasında belirtilen Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ile Sahil Güvenlik Komutanlığı ve kuruluş kanunları ile Cumhurbaşkanlığı Kararnamelerinde belirtilen görev sahaları ile ilgili konularda olmak üzere Dışişleri Bakanlığı, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü kamu düzeni ve milli güvenliği sağlamaya yönelik anayasa ve yasalardan aldıkları yetkilerden dolayı frekans kesici (jammer) kullanabilir. Bu bağlamda; belediye başkanları ve belediyeler, 5809 sayılı Kanun kapsamında frekans kesici (jammer) kullanabilecek kişi, kurum ve kuruluşlar arasında sayılmamaktadır. Ayrıca yetkisiz kişi, kurum ve kuruluşlar tarafından haberleşmenin kesilmesi, Türk Ceza Kanununun 124'üncü maddesi hükümlerince suç olarak tanımlanmıştır. Öte yandan Emniyet Genel Müdürlüğümüzün herhangi bir birimi tarafından koruma görevlilerine yönelik frekans kesiciler (jammer) ile ilgili verdiği bir eğitim bulunmamaktadır" denildi.

Son dakika... Emniyetten jammer açıklaması Belediyelerin kullanma yetkisi var mı
KEŞFETYENİ
Dünyanın en güzel kadını seçildi! 'Gençken zaten herkes güzel olur'
Dünyanın en güzel kadını seçildi! 'Gençken zaten herkes güzel olur'

Cadde | 28.04.2025 - 07:01

62 yaşında Demi Moore, ‘Dünyanın En Güzel Kadını’ seçildi.

Yazarlar