Eğitim Tuvalet duvarında psikolojik destek var

Tuvalet duvarında psikolojik destek var

23.06.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Birleşik Krallık’ta yer alan Edinburgh Napier Üniversitesi’nde kadınlar tuvaletindeki duvar yazılarını 10 ay boyunca inceleyen araştırmacı Dr. Mabel Victoria, “anlamsız”, “çirkin” olarak değerlendirilen bu yazıların  öğrencilere zihinsel sağlık açısından önemli bir destek kaynağı olduğu sonucuna ulaştı.

Tuvalet duvarında psikolojik destek var

Dr. Victoria, Innovative Higher Education dergisinde yayımlanan “Bu duvar üniversitenin yaptığından daha fazla zihinsel sağlığa katkı sağlıyor” başlıklı makalesinde, duvar yazılarının, anketler ve röportajlara göre daha özgün görüşler sunduğunu vurguladı. 

Haberin Devamı

Yükseköğretim derecelendirme kuruluşu Times Higher Education’da yer alan içerikte araştırmasıyla ilgili bilgi veren Dr. Victoria, öğrencilerin sınavlar, tezler, Brexit ve Hong Kong’daki öğrenci protestoları gibi konularda yazdığını kaydetti. Makalesinin başlığını doğrudan bir öğrencinin duvar yazısından aldığını dile getiren Victoria, duvar yazılarının çoğunun diğer öğrencilere cesaret veya insanların birbirlerine kendi zihinsel sağlıkları hakkında güncel bilgiler veren sözler içerdiğini belirtti. 

Günümüzde öğrencilerin birbirleriyle konuşmak için daha çok sosyal medyayı kullandıklarının altını çizen Victoria, birçoğunun hâlâ iletişim kurmak için kalem kullanarak duvara yazı yazmasına şaşırdığını söyledi. Duvar yazıları konusunda temizlikçilerin öfkeli olduğunu aktaran Victoria, tuvalet olmasa bile öğrencilerin bu mesajları yazabilecekleri özel bir alana izin verilmesi gerektiğini dile getirdi.

Haberin Devamı

Cesaret veriyorlar

Öğrenciler duvarlara sınavlar, siyasi olaylar gibi konular hakkında yazılar yazıyor. Yazıların çoğu diğer öğrencilere cesaret veya insanların birbirlerine kendi zihinsel sağlıkları hakkında güncel bilgiler veren sözler içeriyor.