EğitimTevakkuf Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Tevakkuf Etmek Ne Demek?

Tevakkuf Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Tevakkuf Etmek Ne Demek?

01.09.2022 - 16:48 | Son Güncellenme:

Tevakkuf, vuku sözcüğünden türetilmiş olan Arapça kökenli bir kelimedir. Tevakkuf, TDK sözlük anlamına göre ayakta beklemek demektir. Bir diğer anlamı ise gerçekleşmesi farklı koşullara bağlı olan anlamındadır. Tevakkuf ne demek ve tevakkuf etmek ne anlama gelir sizler için derledik.

Tevakkuf Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Tevakkuf Etmek Ne Demek

Tevakkuf, gerçekleşmesi farklı bir koşula bağlı olan demektir. Aynı zamanda tevakkuf kelimesinin ayakta beklemek anlamı da mevcuttur.

Tevakkuf Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Tevakkuf, Arapça kökenlidir ve vukuf kelimesinden türetilmiştir. Vukuf, kelime anlamı olarak ayakla kalmak anlamına gelir. Tevakkuf ise çok uzun süre boyunca birini beklemek anlamına gelen bir kelimedir. Tevakkuf sözcüğü gerçekleşmesi başka bir şeyin gerçekleşmesine bağlı olan durumlar için kullanılır. Osmanlıca metinlerde sıklıkla rastlanan bir kelimedir.

Tevakkuf Etmek Ne Demek?

Tevakkuf etmek ayakta beklemek anlamına gelen Arapça kökenli bir tabirdir. Vukuf kelimesinden türetilmiş olan tevakkuf kelimesi ayrıca gerçekleşmesi başka bir olayın gerçekleşmesine bağlı olan demektir. Tevakkuf kelimesine daha çok eski Osmanlıca kaynaklarda rastlansa da bazı belgelerde görmek de mümkündür. İnternetten kelimelerin anlamlarını kolaylıkla öğrenebilirsiniz.