EğitimTake Off Ne Demek, Türkçesi Nedir? Havacılıkta Take Off Nedir?

Take Off Ne Demek, Türkçesi Nedir? Havacılıkta Take Off Nedir?

13.04.2022 - 17:05 | Son Güncellenme:

Take off, havacılık terimlerinde kullanılan sözcüklerin arasında yer almaktadır. Take off, kalkış olarak yaygın olarak bilinen bir sözcüktür. Eğitim alan pilotların ilk gördüğü konuların arasında yer almaktadır. Take off ne demek? Take of Türkçesi nedir? Havcılıkta Take off nedir detayları ile derledik.

Take Off Ne Demek, Türkçesi Nedir Havacılıkta Take Off Nedir

Take off, hava araçlarının yeryüzünde zemin ve su gibi bölümlerden irtibatın kesilmesi ile havalanması ile oluşmaktadır. Uçağın yanı sıra uzay araçlarında da kullanılan Take off, şartlara uygun olarak yapılması gerekmektedir.

Take Off Ne Demek, Türkçesi Nedir?

Take off havacılık sektöründe, uçma yeteneğine sahip canlı ve taşıtın yer çekimine karşı koyarak havalanması olarak geçmektedir. Take off sözlük anlamı ve çevirisi ise çıkarmak anlamına gelmektedir. Take off sadece bir kişi ile değil, bazen birden fazla kişinin kontrolleri ile gerçekleşmektedir.

Havacılıkta Take Off Nedir?

Artan hava turizmine bağlı olarak, havacılık ile ilgili taleplerinde oluştuğunu şahit olunmaktadır. Havacılık sektörünün içinde yamaç paraşütü de yer almaktadır. Take off sözcüğün havacılık sektöründen zeminden ayrılma uzaklaşma için kullanılmaktadır.