EğitimTaco Nedir, Nasıl Yapılır? Taco Çeşitleri Nelerdir, Tarifi Nasıl Hazırlanır?

Taco Nedir, Nasıl Yapılır? Taco Çeşitleri Nelerdir, Tarifi Nasıl Hazırlanır?

30.03.2021 - 15:34 | Son Güncellenme:

Nachos olarak bilinen taco, Meksika'ya özgü bir lezzetir. Tortilla ekmeği içinde farklı malzemeler kullanılarak hazırlanan taco, oldukça farklı ve yerel bir tada sahiptir. Peki taco nedir, nasıl yapılır? Taco çeşitleri nelerdir, tarifi nasıl hazırlanır? Farklı taco hazırlanış tarifi ve detayları derledik.

Taco Nedir, Nasıl Yapılır Taco Çeşitleri Nelerdir, Tarifi Nasıl Hazırlanır

Meksika'nın ünlü yiyeceği olan taco; tortilla, tavuk, et, peynir ve sebze gibi farklı malzemelerle hazırlanabilen geleneksel bir yiyecektir.

Taco Nedir, Nasıl Yapılır?

Taco, Meksika'ya özgü bir tat olsa da ülkemizde de oldukça sevilen bir yemektir. Genellikle gün ortasında tüketilen taco, farklı şekillerde hazırlanabilir. Özelliğini yapımında kullanılan özel tortilla ekmeğinden alan taco, ülkemizde hazır satılan taco ekmeği ya da fırınlanmış lavaşlarla yapılmaktadır. Ekmeklerin arasına farklı iç harçlarının konulması bu muhteşem tadı meydana getirir.

Taco Çeşitleri Nelerdir, Tarifi Nasıl Hazırlanır?

Meksika mutfağının belki de en ünlü yiyeceği olan taco iç harcında; tavuk, kırmızı et, sebze, mozarella, çedar ve kaşar peyniri kullanılsa da klasik Meksika tacosu en beğenilenidir. Gelin Meksika'nın en ünlü taco tarifini birlikte yapalım.

Malzemeler:

Haberin Devamı

12 tane tortilla ekmeği

600 gram kıyma

1 kuru soğan

1 domates

3 yemek kaşığı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı salça

1 tatlı kaşığı acı sos

1/2 çay kaşığı tuz

1/4 çay kaşığı kimyon

4 dal taze kişniş

Servis Malzemeleri:

1 domates

1/2 demet kıvırcık marul

1 kırmızı soğan

1/2 su bardağı rende cheddar

1/2 su bardağı rende kaşar

2 yemek kaşığı ekşi krema (veya süzme yoğurt)

Tarif:

1- Taco hazırlamak için soğanı incecik doğrayın, zeytinyağı ve kıymayla birlikte tavaya alın.
2- Kıyma renk aldıktan sonra üzerine salça, acı sos ve rende domates ekleyin.
3- Tuz, kimyon ve ince doğradığınız kişnişleri ilave edin.
4- Tortilla ekmeklerini ısınana kadar fırınlayın.
5- İkiye katladığınız ekmekler arasına önce iç harcı sonra ince kıydığınız marul, domates, soğan, peynir ekleyin ve ekşi krema eşliğinde tüketin.