SözlükSiya Nedir? Siya Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek?

Siya Nedir? Siya Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek?

13.04.2022 - 16:51 | Son Güncellenme:

Siya kelimesi Rum kökenli olan kelimelerden biridir. Özellikle denizcilik ile uğraşan kişilerin sık sık karşılaştıkları kelimelerden biri olarak bilinmektedir. Oldukça fazla kişi yeni duydukları kelimeleri çeşitli kaynaklar üzerinde araştırarak anlamlarını öğrenmektedir. Bu anlamlar ile birlikte cümle kurmaya yardımcı olan pek çok yeni kelime öğrenilmektedir. Siya kelimesi nedir ve TDK sözlük anlamı ne demek hakkında tüm detayları sizler için derledik.

Siya Nedir Siya Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek

Siya kelimesi Rumcadan gelen kelimelerden biridir. Türkçe içerisinde de kullanımını bulunan bu kelime genellikle denizcilik alanında faaliyet gösteren kişilerin gün içerisinde karşı karşıya kaldıkları kelimelerden biridir. Üstelik bu kelime pek çok farklı alanda da bir şeyi tabir etmeye yardımcı olmaktadır.

Haberin Devamı

Siya Nedir?

Siya kelimesi küreklerin ters kullanılması ile sandalın yürütülmesi anlamlarına gelmektedir. Bu kelime bazı su sporlarında da sıklıkla geçmektedir. Geriye kürek sallamaya ve sandalın geriye doğru yürütülmesi anlamlarını taşımaktadır.

Siya TDK Sözlük Anlamı Ne Demek?

Siya kelimesi TDK sözlük anlamı, sandalın geriye doğru yürütülmesi ve küreklerin geriye çekilmesi anlamlarına gelerek pek çok kaynak üzerinde kullanılmaktadır.