SözlükRepesaj Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Repesaj Hakkı Ne Demek?

Repesaj Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Repesaj Hakkı Ne Demek?

13.04.2022 - 16:39 | Son Güncellenme:

Repesaj, sıklıkla araştırılan sözcüklerden biridir. Özellikle kullanım alanı açısından da önemli sözcükler arasındadır. Bu bakımdan Repesaj nedir öğrenebilir anlamı hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz. Repesaj ne demek, TDK sözlük anlamı nedir? Repesaj hakkı ne demek detayları ile derledik.

Repesaj Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Repesaj Hakkı Ne Demek

Repesaj, bir spor terimidir. Repesaj, finale çıkan iki sporcunun diğer rakipleri ile tekrar karşılaşarak iki bronz madalyayı elde etmeye çalışmasıdır.

Haberin Devamı

Repesaj Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Repesaj, spor terimi olarak kullanılır ve bu sebeple sıkça karşılaşılan bir kelimedir. Özellikle turnuvalarda karşılaşılan bir kelime olmasından dolayı da birçok kişi tarafından anlamı merak edilir. Repesaj, elemeli olarak finale ilerlenen turnuvalarda, kazanarak finale çıkan iki oyuncunun yenmiş olduğu bütün rakipleri, kendi aralarında elemeli olarak maçlar yaprak dağıtılacak olan iki bronz madalyayı elde etmeye çalışmaktır. Bu durum için de spor terminolojisinde Repesaj terimi kullanılmaktadır.

Repesaj Hakkı Ne Demek?

Repesaj hakkı, turnuvalarda elenmiş olan sporcuların tekrar rakipleri ile karşılaşması ve sonucunda verilecek olan iki bronz madalya için oyunlar oynamaları demektir. Oyunculara verilen bu hakka da Repesaj hakkı denir.