24.06.2022 - 16:31 | Son Güncellenme:
Rafadan pişirme için yumurtaları kaynadıktan en fazla 2 dakika sonra ocaktan almalısınız. Rafadan pişen yumurtanın sarısı kayısı kıvamında olur.
Rafadan Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?
Rafadan, kelime anlamı olarak kaynar suda kabuğu ile az pişirilmiş olan demektir. Genelde rafadan yumurta haşlarken kullanılan bir terim olarak karşımıza çıkar. Yumurta için haşlama tekniklerinden ya da derecelerinden biridir.
Rafadan Pişirme Nasıl Olur?
Rafadan pişirme yapmak için yumurtayı tencereye ya da cezveye koyarak üzerini geçene kadar su ile doldurmak gerekir. Yumurtaları orta ateşte kaynamaya bırakın ve su kaynadıktan sonra 1-2 dakika daha pişirip yumurtaları ocaktan alın. Rafadan pişirme sonucu yumurtanın sarısı kayısı ya da kulak memesi kıvamında olur. Yumurtanın pişme süreci oldukça önemlidir ve mutlaka bu süreye dikkat etmek gerekir.