Rafadan Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Rafadan Pişirme Nasıl Olur?Rafadan, kaynar suda az pişirilmiş anlamına gelen bir kelimedir. Genellikle yumurta haşlarken kullanılan bir pişirme yöntemi olarak bilinir. Rafadan pişirme için yumurtaları kaynadıktan sonra 1-2 dakika geçince ocaktan almak gerekir. Rafadan kelimesinin anlamıyla beraber pişirmenin nasıl olması gerektiği hakkında merak edilen tüm detaylar.
Yumurtanın içini dışına çıkardıJapon aşçının YouTube üzerinde yayınladığı video dikkatleri üzerine çekti.Fizik kurallarından yararlanarak, yumurtanın sarısı ile beyazına yer değiştiren şef, bu teknikle haşladığı yumurtalarıyla herkesi şaşırtıyor.Eğer siz de bu ilginç yumurtayı pişirmek isterseniz, yapmanız gerekenler önce yumurtayı sıkıca bantlayarak sağlamlaştırmak.Ardından bir kadın çorabına koyacağınız yumurtayı, 5 dakika kadar süreyle, hızla çevirmeniz gerekiyor.Burada oluşacak olan kuvvetle, yumurtanın beyazı ile sarısı yer değiştiriyor.Değişimin olup olmadığını da, yumurtanın altından tutacağınız güçlü bir fener yardımıyla görebilirsiniz.Eğer yumurtanızdan sarı ışık sızıyorsa değişim henüz tamamlanmamış demektir, eğer ışık çok az geliyor ya da gelmiyorsa, yumurtayı haşlayıp, arkadaşlarınızı şaşırtabilirsiniz...