SözlükMaktu Hadis Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek?

Maktu Hadis Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek?

31.08.2022 - 15:01 | Son Güncellenme:

Maktu hadis, sözlük içerisinde kesme anlamı taşımaktadır. Bir şeyin kesilmiş hali olarak da bilinmektedir. Kelime anlamına göre kesme ifadesi ile eşleşmektedir. Bu hadis bir fiilin gerçekleşmesinin yarıda kalması ya da isnadı olarak verilen bir karar olarak da nitelendirilmektedir. Maktu hadis alanları ileri gidilemeyen şeklinde de anlatılmaktadır. Çoğu kişi hadis öğrenme aşamasında maktu hadis çeşitlerinden yararlanmaktadır. Maktu hadis nedir, TDK sözlük anlamı ne demek sizler için derledik.

Maktu Hadis Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek

Maktu hadisler bir şeyin önünü kesme olarak da ifade edilir. Günümüzde hadisleri araştıran pek çok kişi için bilgi verici nitelikteki hadislerden biridir. Hem fiilin hem de bu sözün anlamı da oldukça büyüktür. Bir yere varmak şeklinde de anlatılmaktadır. Maktu hadisler bir yola çıkma ve ileri gidememe olarak anlatılan hadislerden biridir.

Haberin Devamı

Maktu Hadis Nedir?

Maktu hadis kesme ve kesilmiş şeklinde ifade edilen hadislerden biridir. Bir kişinin sözünün yarıda kalması ya da başlanan bir fiili ilerletememe durumlardan biridir. Maktu hadis ileri gidememeyi temsil eden hadis çeşitlerinden biridir. Pek çok kişi bu hadisin asıl anlamını öğrenerek daha iyi bir şekilde kullanmaktadır.

Maktu Hadis TDK Sözlük Anlamı Ne Demek?

Maktu hadis TDK sözlük içerisinde de kesme anlamına gelmektedir. Bir olayın ilerisine geçememe ya da herhangi bir başlanan sözün kesilmesi durumlarında maktu hadis kullanılmaktadır. Pek çok farklı anlamı da bulunmaktadır.