SözlükLastikte Xl Ne Demek? Xl Lastik Hangi Araçlarda Kullanılır?

Lastikte Xl Ne Demek? Xl Lastik Hangi Araçlarda Kullanılır?

29.08.2022 - 15:02 | Son Güncellenme:

Araçların en önemli parçalarından birisi de lastiklerdir. Otomobil lastiklerinde ebatlar aynı olmasına rağmen bazı lastiklerin yük sınıfı diğerlerinden farklıdır. Bunlardan birisi de XL lastiklerdir. XL lastikler belirli araçlarda kullanılır ve pek çok avantaja da sahiptir. Lastikte XL ne demek? XL lastik hangi araçlarda kullanılır? İşte XL lastikler hakkında merak edilenler.

Lastikte Xl Ne Demek Xl Lastik Hangi Araçlarda Kullanılır

 XL kelime anlamı ile Extra Load anlamına gelmektedir. Extra Load kelimesinin Türkçe karşılığı ise ekstra yük olmaktadır. XL terimi araçların lastikleri için de kullanılmakta olup bir lastik çeşidi olmaktadır.

Haberin Devamı

 Lastikte XL Ne Demek?

 Aynı ebatta olmasına rağmen daha fazla yük taşıma kapasitesine sahip lastiklere XL lastikler denilmektedir. XL lastikler yüksek hava basıncına dayanıklı lastiklerdir. Normalden daha fazla yük taşıma ihtiyacında daha dayanıklı lastiklere olan gereksinim sonucu sunulmaktadır. XL lastikler diğer lastiklere göre daha dayanıklı ve uzun ömre sahiptir. Basınç ve darbelere dayanıklı olduğu için daha zor balon yaparlar. 

 XL lastiklerin takviyeli yanakları daha sert olmaktadır. Bu sayede de stabil sürüş ve viraj alma kabiliyetleri daha fazla olmaktadır. Direksiyon tepkileri daha başarılı olan XL lastikler frenleme, ani kalkış gibi lastiğe yük binmesi gibi durumlarda şekillerini daha iyi korumakta ve dengesini sağlamaktadır.

Haberin Devamı

 XL Lastik Hangi Araçlarda Kullanılır?

 XL lastik seçenekleri genellikle binek araç grubunda yer alan ağır araçlar için sunulmuş bir lastik çeşididir. Lastik üreticileri genellikle aynı boyutta XL lastik olmayan bir standart versiyonu da sürücülere sunmaktadır. 

Yazarlar