SözlükKarıncaincitmez Nasıl Yazılır? Tdk'ya Göre Karıncaincitmez Kelimesinin Doğru Yazılışı Nedir?

Karıncaincitmez Nasıl Yazılır? Tdk'ya Göre Karıncaincitmez Kelimesinin Doğru Yazılışı Nedir?

15.09.2022 - 16:39 | Son Güncellenme:

Kelimeler içerisinde birçok farklı ve ilgi çeken sözcüğü görmek mümkündür. Bunlardan biriside karıncaincitmez sözcüğüdür. Bu sözcüğü ilk defa duyan oldukça çok kişi olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca bu sözcükte yazım şekli sıkça karıştırılır. Karıncaincitmez birleşik şekilde yazılarak doğru bir yazım kullanılmış olur. İşte, konuya dair merak edilen tüm ayrıntıları sizler için derledik.

Karıncaincitmez Nasıl Yazılır Tdkya Göre Karıncaincitmez Kelimesinin Doğru Yazılışı Nedir

Karıncaincitmez iyi ve merhametli olan kişiler için kullanılır. Yani anlamına göre son derece güzel bir kelime olduğunu söylemek mümkündür. Tabi eski zamanlarda bu sözcüğü duymak 

Haberin Devamı

Karıncaincitmez Nasıl Yazılır? 

Karıncaincitmez sözcüğünü yazarken kesinlikle ayrı yazmamak gerektiği görülür. Çünkü sözcüğü ayrı yazmanın yanlış olduğun bilinmektedir. Doğal olarak bu sözcüğü doğru şekilde yazmak için 'karıncaincitmez' yazmak yeterlidir.

TDK'ya Göre Karıncaincitmez Kelimesinin Doğru Yazılışı Nedir?

Türk Dil Kurumu her türlü doğru yazımı içermesi ile dikkat çeker. Karıncaincitmez sözcüğü için TDK önemli bir kaynaktır. 

 ​​​​​TDK'ya göre karıncaincitmez sözcüğünün yazılışı;

 Doğru kullanım: Karıncaincitmez 

Yanlış kullanım: Karınca incitmez 

Ayrı yazılan kelimeler içerisinde karıncaincitmez bulunmaz. Çünkü bu sözcüğün yazılışı sadece bitişik olarak karşımıza çıkar.