Sözlükİstiğrak Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Tasavvufta İstiğrak Ne Anlama Gelir?

İstiğrak Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Tasavvufta İstiğrak Ne Anlama Gelir?

13.01.2022 - 05:07 | Son Güncellenme:

İstiğrak kelimesi günümüzde çok fazla kullanılmakta olan bir kelime değildir. İstiğrak kelimesi ile karşılaştığınız zaman kelimenin sahip olduğu anlam ile ilgili olarak bilgi sahibi olmak isteyebilirsiniz. İstiğrak ne demek, TDK sözlük anlamı nedir? Tasavvufta istiğrak ne anlama gelir? İstiğrak kelimesinin ne anlama geldiği ile ilgili tüm detayları derledik.

İstiğrak Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Tasavvufta İstiğrak Ne Anlama Gelir


İstiğrak kelimesi, tasavvuf alanında karşınıza çıkabilecek bir kelime olarak ifade edilebilir. Bir kişinin içerisinde bulunduğu manevi haller sonucunda hem kendisini hem de çevresini unutması olarak ifade edilebilir. Aynı zamanda istiğrak dalgınlık olarak da bilinmektedir.

İstiğrak Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

İstiğrak kelimesinin sahip olduğu anlam; gark olmak, dalmak ve dalgınlık manalarına gelmektedir. İstiğrak kelimesi özellikle tasavvufi alanda kullanılmakta olan bir kelime olarak da ifade edilebilir. İstiğrak kelimesi kişinin tasavvuf yolunda bulunması durumunu ifade etmektedir.

Tasavvufta İstiğrak Ne Anlama Gelir?

Tasavvufta kullanılmakta olan terimlerden birisi de istiğrak olarak ifade edilebilir. İstiğrak, kişinin manevi hallere dalarak kendisini ve çevresini unutması durumu olarak da bilinmekte olan bir kelimedir.