SözlükHörgüç Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Hörgüç Ne İşe Yarar?

Hörgüç Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Hörgüç Ne İşe Yarar?

25.08.2022 - 12:24 | Son Güncellenme:

Develerin sırtında bir ya da iki tane bulunan tümsek hörgüç olarak ifade edilir. Aynı zamanda kelime anlamı doğrultusunda günlük yaşamda çıkıntı olarak da kullanılır. Hörgüç kelimesi hakkında merak edilenler.

Hörgüç Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Hörgüç Ne İşe Yarar

Devenin sırtında genelde iki tane olarak öne çıkan çıkıntı hörgüç anlamına gelmektedir. Bununla beraber tümsek veya çıkıntı gibi anlamlar dahilinde kullanıldığını ifade etmek mümkün.

Haberin Devamı

 Hörgüç Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

 Türk Dil Kurumu açısından ele alındığı vakit, hörgüç kelimesi tümsek veya çıkıntı biçiminde değerlendirilir. Ancak daha çok demirlerin üzerinde bulunan bir ya da iki çıkıntıya söylenen kelimedir. Özellikle herhangi bir tümsek veya çıkıntı ortak şekilde bu kelime üzerinden kullanılabilir.

 Hörgüç Ne İşe Yarar?

 Hörgüç genel olarak develerde ve develerin sırtında bulunan 2 farklı çıkıntıdır. Bu hörgüçlerin iç kısmında develerin ihtiyacı olan yağ depolaması gerçekleşir. Özellikle Hayati bir öneme sahip olması ile birlikte, eğer develer zayıflar ise bu bölüm daha aşağı iner. Yani hörgüç neredeyse yok ama noktasına kadar aşağı inerek yağ depolama kısmı ortadan kalkabilir.