SözlükDert Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Dertli Kime Denir?

Dert Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Dertli Kime Denir?

09.01.2022 - 03:22 | Son Güncellenme:

Dert, dilimizde sıklıkla kullanılan kelimelerden biridir. Özellikle kullanım anlamı açısından önem taşıyan kelimeler arasındadır. Bu bakımdan Dert kelimesinin ne anlama geldiğini öğrenebilir ve buna göre doğru anlamda rahatlıkla kullanabilirsiniz. Dert ne demek, TDK sözlük anlamı nedir? Dertli kime denir tüm detaylarıyla derledik.

Dert Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Dertli Kime Denir


Dert kelimesi Farsça kökenli bir kelimedir ve dilimizde sık sık kullanılmaktadır. Dert kelimesinin anlamı dilimizde üzüntü, kaygı, ağrı veya hastalık anlamlarına gelmektedir.

Dert Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Dert kelimesinin TDK sözlük anlamı birçok kişi tarafından merak edilmektedir. Günlük olarak birçok kişi dert kelimesini sık sık kullansa da dert kelimesi birçok anlama gelmektedir. Dert kelimesinin TDK sözlük anlamı hastalık, üzüntü, kaygı, stres ta da sorun anlamına gelmektedir. Kötü bir durumun belirtilmesi için kullanılan dert kelimesi Farsça kökenli bir kelimedir. Günümüzde çoğu zaman dert sorun ya da sıkıntı anlamında kullanılmaktadır.

Dertli Kime Denir?

Bir hastalık, sorun ya da üzüntü sahibi olan kişiler için dertli kelimesi kullanılmaktadır. Dertli olan kimselerin bir sorunları, kaygıları ya da üzüntüleri bulunduğu kabul edilmektedir.