16.09.2021 - 01:24 | Son Güncellenme:
Bonfile, dilimize İngilizceden çevrilmiş olan kelimelerden biridir. Bir et türü olan bonfile, çeşitli pişirme teknikleri ile tüketilebilir. Sevilen ve lezzetli olan yağsız ettir.
Bonfile Nedir?
Bonfile, büyükbaş hayvandan ede edilen bir et türüdür. Az yağlıdır. Hayvanın en değerli et kısımlarından biri olduğu için diğer etlere göre biraz daha maliyetlidir.
Bonfile Hayvanın Neresidir?
Bonfile eti hayvanın sırt kısmından elde edilir. Yurt dışında fileto et olarak da bilinmektedir.
Bonfile Nasıl Pişirilir?
Bonfile et isteğe göre farklı şekillerde pişirilebilir. Ancak yumuşak ve hızlı pişmesinden dolayı ızgara olarak mühürleme yöntemi ile pişirilebilir. Bir diğer pişirme yöntemi ise öncesinde marine edilen bonfile az yağlı tavada kızartılara pişirilebilir.