SözlükBonfile Nedir, Hayvanın Neresidir? Bonfile Nasıl Pişirilir?

Bonfile Nedir, Hayvanın Neresidir? Bonfile Nasıl Pişirilir?

16.09.2021 - 01:24 | Son Güncellenme:

Et, insan vücudu için hem gerekli protein maddesini sağlayan hem de bir besin türüdür. Farklı pişirme teknikleri ile tüketilebilen et, büyükbaş ve küçükbaş hayvandan elde edilir. Ayrıca et, hayvanın çeşitli bölgelerinden elde edilmesi durumuna göre farklı isimlere sahiptir. Bonfile de et konusunda duyabileceğiniz kelimelerden biridir. Bonfile nedir? Hayvanın neresidir? Bonfile nasıl pişirilir detayları ile derledik.

Bonfile Nedir, Hayvanın Neresidir Bonfile Nasıl Pişirilir

Bonfile, dilimize İngilizceden çevrilmiş olan kelimelerden biridir. Bir et türü olan bonfile, çeşitli pişirme teknikleri ile tüketilebilir. Sevilen ve lezzetli olan yağsız ettir.

Haberin Devamı

 Bonfile Nedir?

 Bonfile, büyükbaş hayvandan ede edilen bir et türüdür. Az yağlıdır. Hayvanın en değerli et kısımlarından biri olduğu için diğer etlere göre biraz daha maliyetlidir.

 Bonfile Hayvanın Neresidir?

 Bonfile eti hayvanın sırt kısmından elde edilir. Yurt dışında fileto et olarak da bilinmektedir.

 Bonfile Nasıl Pişirilir?

 Bonfile et isteğe göre farklı şekillerde pişirilebilir. Ancak yumuşak ve hızlı pişmesinden dolayı ızgara olarak mühürleme yöntemi ile pişirilebilir. Bir diğer pişirme yöntemi ise öncesinde marine edilen bonfile az yağlı tavada kızartılara pişirilebilir.