EğitimSlow Motion Ne Demek, Türkçesi Nedir? Slow Motion Nasıl Yapılır?

Slow Motion Ne Demek, Türkçesi Nedir? Slow Motion Nasıl Yapılır?

31.01.2022 - 17:04 | Son Güncellenme:

Video çekimlerinde birçok terim ve farklı teknikler kullanılmaktadır. Bu terimler farklı çekim şekilleri için kullanılmaktadır. Bir filmi ya da videoyu çekmek için birçok farklı yöntem ve şekil bulunmaktadır. Video çekimlerinde en çok kullanılan yöntemlerden birisi de slow motiondur. Peki, slow motion ne demek, Türkçesi nedir? Slow motion nasıl yapılır tüm detayları ile derledik.

Slow Motion Ne Demek, Türkçesi Nedir Slow Motion Nasıl Yapılır

 Slow motion fil ve video çekimlerinde kullanılan bir çekim şeklidir. Ağırlaştırılmış çekim anlamına gelen bir video yöntemidir. 

Haberin Devamı

 Slow Motion Ne Demek, Türkçesi Nedir? 

 Slow motion bir video sahnesini ya da filmin bir sahnesini ağır çekim de gösterilmesine denilmektedir. Hızlı akan bir görseli ya da normal hızdaki bir videoyu daha yavaş şekilde oynatma şeklidir. Türk Dil kurumuna göre göre slow merhaba motion ağır çekim anlamına gelmektedir. 

 Slow Motion Nasıl Yapılır? 

 Slow motion video izleme platformları ya da uygulamaları üzerinde bulunan yavaşlatma bölümü ile yapılabilmektedir. Bu işlemi yapabilmek için video programında yavaşlatma özelliğinin bulunması gerekmektedir. Ağır çekim ile videolardaki birçok bölüm daha net ve anlaşılır şekilde görülebilmektedir. Slow motion ile videolarda hiç bir anı kaçırmazsınız.