EğitimŞıvgın Ne Demek? Şıvgın Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

Şıvgın Ne Demek? Şıvgın Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

01.09.2022 - 16:41 | Son Güncellenme:

Bazı kelimeler ilk kez duyulduğu için anlamı merak edilmektedir. Bu kelimelerden birisi de şıvgın kelimesidir. Şıvgın kelimesinin anlamı Google üzerinden çok sık araştırılmaktadır. Peki, şıvgın kelimesinin anlamı nedir? Şıvgın TDK sözlük anlamı ne demek? İşte şıvgın kelimesi hakkında merak edilenler.

Şıvgın Ne Demek Şıvgın Tdk Sözlük Anlamı Nedir

Türk Dili tarih boyunca ilişki kurduğu medeniyetlerin dillerindeki kelimeleri kendi bünyesine katmıştır. Bu kelimelerden birisi olan şıvgın kelimesinin anlamı TDK sözlüklerinde bulunmaktadır.

Şıvgın Kelimesinin Anlamı Nedir?

Şıvgın kelimesi dilimizde sıklıkla karşımıza çıkan kelimelerden birisidir. Şıvgın kelimesinin anlamı ise budanmış yaşlı ağaçların budanan kısmından çıkan taze sürgün anlamına gelmektedir. Bu anlamı ile cümle içerisinde şıvgın kelimesini kullanabilmek mümkündür.

Şıvgın TDK Sözlük Anlamı Ne Demek?

Türk Dil Kurumu sözlükleri içinde yer alan kelimelerin anlamlarını öğrenmek mümkündür. İnternet üzerinden kelimelerin anlamlarını ve kökenleri öğrenilebilir. Şıvgın kelimesinin anlamı da Türk Dil Kurumunda bulunur. Buna göre şıvgın kelimesinin sözlük anlamı şu şekildedir:

- Budanmış yaşlı ağaçların budanan kısmından çıkan taze sürgün, çıvgın.
- Rüzgar ve karla karışık yağan yağmur, çıvgın.