EğitimShortcuts Ne Demek, Türkçesi Nedir? En Çok Kullanılan Kısa yollar Nelerdir?

Shortcuts Ne Demek, Türkçesi Nedir? En Çok Kullanılan Kısa yollar Nelerdir?

26.03.2022 - 14:47 | Son Güncellenme:

Shortcuts ne demek, teknolojik aletlerde sık kullanılan uygulama ve buna benzer şeyler için farklı kolaylıklar sağlanmaktadır. Bunlar kısa sürede erişim ve ulaşım sağlamak için kullanılan fonksiyonlar arasında yer almaktadır. Teknoloji ve daha karışık farklı cihazları kullanırken zaman kaybı olmaması önemli bir husustur. Shortcuts ne demek tüm detayları ile derledik.

Shortcuts Ne Demek, Türkçesi Nedir En Çok Kullanılan Kısa yollar Nelerdir

Shortcuts ne demek, Bir yere erişim sağlamak için teknolojik aletler ve cihazlar üzerinde kullanılan kısayol tuşları bu şekilde isimlendirilmektedir. Komut veya program aktivesi için sık şekilde kullanılmaktadır. 

Haberin Devamı

 Shortcuts Ne Demek?

 Bu terimin anlamı sık kullanılan ve işe yarayan bir şeyi ifade etmektedir. Bir uygulama veya program komut verileceği takdirde atanmış olan bir tuş ile işlem yapılmaktadır. Bu işlemin adı shortcuts olarak isimlendirilmektedir. İnsan işini ve çözümleme sürecini teknolojik aletler üzerinde çok kolay hale getiren bir sistem olarak kullanılmaktadır. 

 Türkçesi Nedir?

 Bu yabancı kelimenin Türkçesi kısayol tuşu olarak tabir edilmektedir. Teknolojik alet özellikle bilgisayar gibi cihazlarda komut vermeyle ilgili olarak uygulama ve program açmak için atanan tuşları ifade etmektedir. Sık şekilde kullanılmakta ve oldukça kolaylık sağlamaktadır hızlı şekilde komutun verilmesine yardımcı olmakta. 

Haberin Devamı

 En Çok Kullanılan Kısayollar Nelerdir?

 En çok kullanılan kısayollar kopyalama, bir öğeyi kesme, bir öğeyi silme, yapılan işlemi geri alma, dosya klasör sözcük arama gibi kısayol tuşları sık şekilde kullanılmakta ve kolaylık sağlamakta öncüdür.