EğitimReseller Hosting Nedir, Ne İşe Yarar? Bayi Sunucular Nasıl Çalışır?

Reseller Hosting Nedir, Ne İşe Yarar? Bayi Sunucular Nasıl Çalışır?

04.07.2022 - 16:34 | Son Güncellenme:

İnternetteki bütün terimlerde de olduğu gibi İngilizceden literatürümüze geçmiş olan “reseller” kelimesi de, aslında tam anlamı ile yeniden satış olarak dilimize çevrilir. Ama bu kelimenin Türkçede ki tam tercümesi ise “bayi” kelimesi şeklinde yapılmalıdır. Bu nedenle de reseller hosting paketleri genellikle, bayi hosting şeklinde da tanımlanır. Reseller hosting nedir ve ne işe yarar sizler için derledik.

Reseller Hosting Nedir, Ne İşe Yarar Bayi Sunucular Nasıl Çalışır

Hosting satışı gerçekleştirmek isteyen birinin satın almış olduğu barındırma hizmetine “reseller hosting” adı verilir.

Reseller Hosting Nedir?

Kiraladığınız web alanını başka sitelere de kullandırabilmeniz ya da satabilmeniz için sunulan bir web hosting türüdür. Hem unix serverlar hem de windows hosting için oldukça uygundur. Reseller hosting hizmeti için, satın alınmış olan hosting alanı; birden çok web sitesine kullandırılabilir.

Reseller Hosting Ne İşe Yarar?

Reseller hostingi, yönetim karmaşışını tamamen ortadan kaldırır. Reseller hosting ile tek bir panel aracılığı ile tüm web sitelerinize ait barındırma alanlarını kolaylıkla yönetilebilirsiniz. Hatta sitelerinize ait olan hosting hesabı şifrelerini hatırlamasanız, ana panelden bu hesaplara kolaylıkla giriş yapılabilir.

Bayi Sunucular Nasıl Çalışır?

Reseller hosting paketlerinin temel çalışma mantığı ise, diğer web hosting paketlerine benzer. Bulut sunucudan ya da fiziksel bir sunucu sanal olarak bölünerek ayrılan bölüm, bir yazılım aracılığı ile çok daha küçük parçalara bölünerek satılır. Kullanılmak istediğiniz resellerin kendi donanımsal özelliklerinin de daha fazla olması isteniyorsa, tek başına bir fiziksel sunucuya rahatlıkla kurulabilir.