Eğitim Palazzo Ne Demek, Türkçesi Nedir? Palazzo Pantolon Özellikleri Nelerdir?

Palazzo Ne Demek, Türkçesi Nedir? Palazzo Pantolon Özellikleri Nelerdir?

10.07.2022 - 02:46 | Son Güncellenme:

Türkçe olmayan ve dilimize geçen kelimeler içinde palazzo kelimesi de vardır. Palazzo kesimi özellikle son zamanlarda sıklıkla duyulmuş bir kelime olarak karşımıza çıkmaktadır. Pantolon kesimlerinde ortaya çıkan bir model olarak bilinmektedir. Palazzo pantolonlar kesimi itibariyle bol ve uzun pantolonlar olarak bilinmektedir. Moda endüstrisinde bu tarz pantolonlar için palazzo kelimesi kullanılmaktadır. İşte, merak edilen detaylar...

Palazzo Ne Demek, Türkçesi Nedir Palazzo Pantolon Özellikleri Nelerdir


Palazzo kelimesinin Türkçe karşılığı bina olmaktadır ancak kullanılan anlamı bu olmamaktadır. Moda endüstrisinde kullanılan bir kelime olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu endüstride karşımıza çıkan anlamı ise pantolon kesimi modelidir.

Palazzo Ne Demek, Türkçesi Nedir?

Palazzo kelimesi moda alanında kullanılan bir kelime olarak karşımıza çıkmaktadır. Pantolonlarda kullanılan bir kesim modeline verilen isimdir. Palazzo kesime sahip pantolonlar yüksek belli, uzun ve bol paçalı olmaktadır. Türkçesi bina olmakla beraber kullanılan anlamı bu değildir.

Palazzo Pantolon Özellikleri Nelerdir?

Günümüz modasında en çok tercih edilen pantolon modellerinden biri de palazzo pantolonlar olmaktadır. Bu tarz bir pantolon uzunluğu, yük beli ve bol kesimi ile bilinmektedir. Pek çok kadın bu pantolonu severek giymektedir. Bunun yanında kolay bir şekilde kombinlenen bir pantolon modeli olarak karşımıza çıkmaktadır.

Palazzo pantolonlar kot veya kumaştan yapılmaktadır. Kış ve sonbahar aylarında kot kesimden yapılan palazzo pantolonlar oldukça fazla tercih edilmektedir. Kumaş kesimden yapılan palazzo pantolonlar ise daha çok ilkbahar ve yaz mevsiminde kullanılmaktadır. Bunun yanında şıklığı ile ne çok tercih edilen kumaştaki modellerdir.