EğitimÖrümcek Türleri Ve İsimleri Nelerdir? Ülkemizde Yetişen Zehirli, Zehirsiz Örümcek Çeşitleri Ve Özellikleri

Örümcek Türleri Ve İsimleri Nelerdir? Ülkemizde Yetişen Zehirli, Zehirsiz Örümcek Çeşitleri Ve Özellikleri

21.07.2020 - 18:17 | Son Güncellenme:

Örümcek, eklembacaklılar grubunda yer alan hayvanların genel ismidir. Son yapılan araştırmalarda dünya genelinde 45.000'e yakın örümcek çeşidi tespit edildi. Bu canlılar genel olarak zehirli ve zehirsiz olmak üzere ikiye ayrılır. Zehirli örümceklerin büyük çoğunluğu Amerika kıtasında yer alıyor. Sizin için zehirli ve zehirsiz örümceklerden oluşan bir liste hazırladık.

Örümcek Türleri Ve İsimleri Nelerdir Ülkemizde Yetişen Zehirli, Zehirsiz Örümcek Çeşitleri Ve Özellikleri

 Genelde nemli ortamlarda yaşayan örümcekler türlerine göre farklı fiziksel özelliklere sahiptir. Türkiye'de de birçok türü bulunan örümcekler sıcak iklime sahip bölgelerde daha çok görülür. 

Haberin Devamı

 Örümcek Türleri ve İsimleri Nelerdir? 

 1- Karadul: En zehirli örümcek türlerinin başında gelir. Çiftleştikten sonra eşini yemesiyle bilinen bu canlılar sekiz gözlü örümcekler sınıfında yer alır. Siyah derisi sert bir kabuktan oluşur. Çevre ve iklim şartlarına kadar son derece dirençli olan kargalea dullar çok küçük olmalarına rağmen dünyanın en tehlikeli böcekleri arasında yer alıyor. 

  2- Kurt Örümceği: En iri örümcek türlerinin başında gelir. Bu nedenle bazı kaynaklarda dev kurt örümceği adıyla yer alır. Belli başlı özellikleri ile diğer örümcek türlerinden ayrılırlar. En önemli özelliklerinin başında toprağın içinde yaşamak yer alır. Ayrıca ağ örmeden avlanırlar. İri olmalarına rağmen çok hızlı hareket edebilen kurt örümcekleri kendilerinden küçük örümcekler ve böceklerle beslenir. 

Haberin Devamı

 3- Zebra Örümceği: Üzerindeki desenlerden dolayı bu adı almıştır. Büyük bir çoğunluğu ormanlarda ve ağaç kovuklarında yaşar. Son derece hareketli bir yapıya sahip olan zebra örümcekleri bir gün öncesinden ağlarını örerek dinlenmeye çekilirler. Kayalıklarda da yaşayabilen bu örümceklerin gövdelerinde siyah ve beyaz olmak üzere iki bant bulunur. 

 Ülkemizde Bulunan Zehirli - Zehirsiz Örümcek Türleri 

 1- Latrodextus: Karadul örümcek türüne ait Latrodextus dünyanın en zehirli ve tehlikeli eklembacaklılarından biri olarak görülüyor. Sıcak iklimlerde daha kolay ürerler. Türkiye'de de bulunan Latrosectus örümcekleri bir ısırığıyla insanları öldürecek kadar güçlü bir zehre sahiptir. 

 2- Tarantula: Elliden fazla türü bulunan tarantula, Antarktika dışında tüm kıtalarda yaşayabilen bir örümcek türüdür. Gövdeleri ve bacakları tüylü bir yapıya sahiptir. Bu sayede soğuk havalarda bile rahatlıkla hayatta kalabilirler. Türkiye'de bulunan çeşitleri zehirsiz olan örümceklerin bazı salgıları, ilaç yapımında aktif olarak kullanılıyor. 

 3- Galeodes Graecus: Halk arasında daha çok böğü adıyla bilinen Galeodes Graecus, ülkemizde en çok görülen örümcek türlerinden bir diğeridir. Hareket yetileri oldukça gelişmiştir. Çok yüksek yerlere dahi sıçrayabilirler. Zehirsiz olan bu örümcekler insanları sık sık ısırdıkları için 'et yiyen canavar' adını almıştır.